Robotnet.dk https://robotnet.dk En blog om at bygge et smart hjem Fri, 31 Jul 2020 18:55:50 +0000 da-DK hourly 1 https://robotnet.dk/wp-content/uploads/2020/05/Robotnet-Logo-1-150x150.png Robotnet.dk https://robotnet.dk 32 32 176919593 Hvad bruger jeg: E-bøger & Kindle https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-e-boger-kindle-anmeldelse-review.html https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-e-boger-kindle-anmeldelse-review.html#comments Fri, 31 Jul 2020 18:41:16 +0000 https://robotnet.dk/?p=1696 🍎❎ Selvom mange er overbevist om, at dette indlæg kommer til at handle om Books.app (tidl. iBooks) fra Apple, så må jeg (måske) skuffe jer, eller måske glæde jer – fordi Apple har ikke vundet kampen om mine e-bøger.

Selvom Books.app er en fantastisk app, så har Apple ikke (IMHO) det bedste device til at consume / læse e-bøger på; en iPad kan alt muligt andet, så det ender ofte med at jeg lige tjekker Twitter, Reddit eller min RSS-reader, før jeg kommer til bøger. Jeg har brug for en fjerlet enhed, der kun har ét fokus – nemlig bøger, ellers får jeg ikke læst.

Er jeg en læsehest?

Jeg har ikke rørt en rigtig bog siden jeg forlod folkeskolen. Jeg tror det skyldes at jeg blev “tvunget” til at læse så mange (for mig) r*v-kedelige bøger 😜 bøger der overhoved ikke sagde mig noget; digtsamlinger, historiefortællinger og alt muligt andet, der sikkert er super spændende – men som bare der ikke fangede mig. Dengang handlede en bog for mig kun om én ting; at læse lige nøjagtigt nok, til at kunne fortælle om det i klassen. Derfor blev bøger hurtigt et synonym med en træls skolepligt, som jeg skulle igennem.

Heldigvis udfordrede min gode ven og kollega Tristan mit “had” til bøger. Jeg har kendt Tristan siden han i 2010 startede som praktikant i mit tidl. firma ServerHosting A/S (som jeg i 2013 solgte til team.blue/Zitcom). Han har været en del af mit liv siden – og selvom han er en af de mest underlige personer jeg kender 😉 er han også en af de dygtigste! 🦄 Og ja! Han har også den officielle ‘The Office Record‘ på kontoret i at løse en Rubiks Cube hurtigst, på kun 12,62 sekunder 😅

Tristan havde et nytårsforsæt tilbage i 2018 der lød, at han skulle læse mindst 25 bøger igennem året. Når Tristan fortalte om en bog, han havde læst, måtte jeg jo indrømme at jeg blev fanget, det lød rent faktisk spændende – sci-fi historier med en tech-vinkel og fantastiske bøger om UI og UX design – det lød som noget jeg gerne ville læse? Men jeg kan jo ikke li’ bøger!? Bøger er jo kedelige!? – Tristan sagde “Læs, Ready Player One af Ernest Cline” og se om den ikke fanger – og sådan startede det hele! – men…

Ready Player One i Calibre

Jeg har stadig ikke rørt en rigtig bog siden folkeskolen, “bøger er for boomers“, som jeg vist nok fik slynget ud på kontoret, da jeg stod med 5 Kindles i hånden fra Amazon… 😜

Bemærk at æsken på den nye Kindle 10. gen. feature selvsamme bog “Ready Player One” 😜

Hello Kindle!

Der findes en række ebook-readers på markedet, jeg kan naturligvis kun udtale mig om dem jeg har testet – som er Kobo Clara HD, Amazon Kindle (nyeste 10. generation) samt Kindle Paperwhite (nyeste 4. generation).

Jeg begyndte med at læse på min iPad Pro med Apples Books app – det var en super fed oplevelse, men den blev hurtig for tung, hvilket fik mig til at shoppe en iPad mini, hvor jeg hurtigt fandt ud af, at jeg nemt blev distraheret af de mange muligheder, hvis jeg glemte at slå DND (Do Not Disturb) til, kom der en notifikationer og så skulle jeg liiiiiige tjekker Twitter og……. Jeg besluttede mig for at købe en dedikeret e-bogs-læser, og jeg købte derfor en Kobo Clara HD, en Kindle og en Kindle Paperwhite for at sammenligne disse tre meget populære modeller.

Hele oplevelsen var generelt bare bedre på en Kindle – det hele virkede mere gennemført på en Kindle, og deres integration med Amazon og den bagvedliggende Cloud – og dermed også det kæmpe bagkatalog af bøger samt lydbøger, gjorde at Clara HD ikke kunne måle sig med en Kindle og dennes eco-system – selvom hardwaren var utrolig lækker.

Et eco-system var valgt – Amazon Kindle – og jeg fik købt en håndfuld Kindle’s til hele familien – nu skal der læses! 😜

#WifeApproved

Det skal lige tilføjes at min kone Rikke altid har læst meget, og hun var også hooked på idéen om at prøve at skifte de gamle papirbøger ud med en Kindle. Vi gav det er go’ herhjemme, og hun har ikke rørt en gammeldaws bog siden. #WifeApproved 💃🏻

E-bøger

Der findes nogle kæmpe platforme, alene bygget op omkring bøger, ikke mindst en af de største virksomheder i verden, Amazon, er bygget op omkring bøger. Bøger er kæmpestort, og derfor er der også et utal af muligheder for at købe dem.

Min kone Rikke ønskede sig nogle specifikke danske bøger, som jeg endte med at købe på Saxo.com, udover disse enkelte titler, er langt de fleste af de bøger jeg har læst- og læser lige nu, købt på Amazon.

Amazon tilbyder en tjeneste kaldet Kindle Unlimited, en slags ‘Netflix for bøger’, denne er dog ikke tilgængelig i Danmark endnu. Vi kan håbe den kommer snart, så derfor har jeg købt bøger individuelt, men de er heldigvis billige, mange af bøgerne har jeg købt for mellem €4 og €10 (30-75 kr.)

Der findes også en dansk hjemmeside, bogpriser.dk, som sammenligner priser blandt 18 forskellige bog-butikker i Danmark. Desværre tager de ikke Amazon, GoodReads m.fl. med i sammenligningen og deres søgemaskine er nogle gange som at spille lotto, uanset om jeg søger efter titlen eller titel + forfatter, kommer den rigtige bog ikke frem, jeg måtte søge på ISBN13-nummeret, for at finde bogen – suk! 😅

Men når man endelig finder det man søger, giver bogpriser.dk et meget godt overblik over de danske butikker og deres priser for en specifik bog, både som paperback og e-bog:

Men selvom vi kan se at denne specifikke bog er relativt billig her i Danmark, så koster den kun ca. det halve, 38 kr. ($6) på Amazons Kindle Store – og sådan har det generelt været hele vejen igennem, hvorfor jeg desværre ikke har støttet meget op om de danske forhandlere.

Ydermere, igen som jeg nævnte i starten af artiklen, har Amazons eco-system sikret at Kindle er urørlig, bl.a. som vist her, at jeg kan købe en bog direkte til min Kindle – både som “læse”-bog eller lyd-bog.

Ready Player One i Amazon Kindle Store

Nå, med en kort gennemgang af Amazons eco-system og Kindle-platform, lad os snakke lidt hardwaren.

De to Kindle’s jeg vil snakke om i denne artikel er Kindle og Kindle Paperwhite. Den største forskel på de to er at Paperwhite er vandtæt og har en bedre og mere klar skærm (167 vs. 300 ppi), lidt mere storage-plads til lagring af bøger og et par enkelte unikke software-features, mere om dette nu:

Kindle (10. generation, 2019)

Der er ingen tvivl om at Amazon har ramt rigtigt med deres seneste 10. generation af Kindle – deres entry-level ebook reader har adopteret alle de funktioner som kritikeren påpegede i de tidligere versioner – ja, den har nu 4 LEDs baggrundsbelyst ePaper skærm, den har en virkelig god responsive touch-skærm, den er ligeså hurtig som sin storebror Paperwhite når det kommer til at loade og bladre bøger, og den har plads nok til ca. 400 e-bøger (der primært består af tekst, bøger med mange billeder fylder naturligvis mere) ad gangen (4 GB plads) eller ca. 4-6 lydbøger ad gangen. Jeg har pt. 40 e-bøger og 2 lydbøger på min test-Kindle jeg bruger til dette review og har brugt 1.7 GB ud af de 4 GB plads.

Wi-Fi og Cloud

Kindle har indbygget Wi-Fi og er forbundet til Amazons Cloud – som er gratis. Din Kindle får sin egen unikke @kindle.com e-mail adresse, f.eks. kwer3_32wf@kindle.com, hvor du nemt kan sende dine e-bøger til. Alle e-bøger sendt til denne e-mail adresse bliver automatisk uploadet til din Kindle, næste gang du tænder den og er koblet på Wi-Fi – og sender f.eks. en PDF-fil, bliver denne automatisk konverteret til et e-bogs format inden den lander på din Kindle.

Deres tjeneste her virker super gennemført. Når du køber bøger på Amazon, kan du direkte i Indkøbskurven vælge “Lever til…” og sende den til din Kindle, andre webshops som f.eks. Saxo.com har også en “Send til Kindle” funktion som benytter din unikke Kindle e-mail adresse:

Wi-Fi i Kindle betyder også Internet – og Amazon har da også lagt en lille browser ind i din Kindle – men nej, det er ikke særlig godt 🙂 Det er langt fra en optimal Internet-browser, men du kan til nød læse en blog eller dit Twitter feed, så længe det er en simpel hjemmeside – sagt på en anden måde, hvis en hjemmeside er optimeret til de gamle telefoner, så virker det OK, ellers bliver det noget rod der ikke er til at finde rundt i. Eksemplerne herunder viser Twitter og Robotnet.dk.

Internettet på en Kindle: ‘Send to Kindle’-plugin

Send til Kindle plugin

Når vi nu er ved Internet på Kindle, så er der en anden måde at konsumere websider på, nemlig vha. Chrome-plugin’et “Send to Kindle“. Med dette plugin, kan du tage enhver artikel fra nettet, trykke på “Send til Kindle”-knappen og så bliver hjemmesiden konverteret til et Kindle-venligt format med optimerede billeder og uden reklamer, mærkelige formateringer mv. Du kan endda tilpasse skrifttyper, -størrelser og meget mere, inden du sender den afsted til din Kindle. Jeg har brugt dette et par gange nu, og det virker ret godt.

Her har jeg taget følgende 10-siders artikel fra Medium og sendt til min Kindle. De første 3 billeder er min Google Chrome browser, hvor jeg via Amazons Send to Kindle plugin kan justere oplevelsen på min Kindle, og de sidste 3 billeder er fra min Kindle hvor jeg læser artiklen.

Nemt management

Amazon har også lavet et Kindle Kontrolpanel, hvor du nemt kan administrere dine Kindles – du kan uploade og slette bøger herfra, ændre navn og se din personlige Kindle e-mail. Kontrolpanelet starter med at vise et overblik over alle dine enheder:

Herefter kan du klikke ind på den ønskede enhed, og administrere indholdet:

Her er et skærmbillede fra en test-enhed, hvor vi kan se der er lagt 8 bøger ind, samt muligheder for at organisere og slette bøger fra samlingen.

Bluetooth og lydbøger

Lydbog på Kindle

Den nye Kindle har også Bluetooth indbygget, som er tiltænkt lyd-bøger. Her kan du nemt parre et sæt hovedtelefoner med din Kindle og starte en lydbog. Til dette formål, har jeg dog ikke tænkt mig at bruge min Kindle, det bruger jeg allerede min iPhone til med app’en Bound (mere om det i anden artikel her på Robotnet.dk) – men har du tænkt dig at bruge din Kindle til lydbøger fungerer det overraskende godt – også med Apple AirPods 🙂

Den nye Kindle i både sort og hvid

Den nye Kindle fås i to farver, og nogle vil helt sikkert foretrække den hvide, mens andre sværger til den sorte. På den sorte er Kindle-logoet embedded, og kan ses i refleksioner i lyser, hvor der på den hvide er påtrykt et Kindle-logo. Jeg har taget nogle billeder, så kan i selv bedømme 😎

Den nye Kindle 10. gen: White/Black i dagslys:

Den nye Kindle 10. gen: White/Black i aftenlys:

Kindle vs. Kindle Paperwhite

Så kom tiden til at også kigge på en helt anden model, nemlig Paperwhite, som er storebroren til den alm. Kindle vi indtil nu har snakket om over her.

Læser du tit tegneserier, bøger med mange billeder eller elsker du at læse med små bogstaver er Paperwhite det rigtige valg. Ydermere, hvis du har en pool eller læser i badekarret, ville jeg også anbefale Paperwhite for sin vandtæthed ned til 2 meter.

Kan du ikke sige “jatil ovenstående, skal du helt klart vælge den billigere entry-model “Kindle” der har næsten alle de samme features som dens storebror Paperwhite og leverer et virkelig stærkt produkt til næsten halv pris.

Derimod, hvis du læser tegneserier, bøger med mange billeder, elsker små bogstaver eller bruger din e-bogs læser i badekarret eller ved pool’en, og vælger at gå efter en Paperwhite, får du også en super lækker maskine. For alt hvad der gør Kindle lækker, er også at finde i Paperwhite + lidt mere.

På sammenlignings-billederne er den hvide en entry-level Kindle og den sorte i gule cover en Kinde Paperwhite:

Alle forskellene på Paperwhite

Skærm: Ekstra lys og dobbelt-op på små pixels

Paperwhite har 5 LED lys fremfor 4. Jeg syntes personligt ikke det gjorde den store forskel, men hvis man virkelig kigger efter, kan man godt se at lyset er lidt mere jævnt fordelt, men bestemt ikke noget ændre på oplevelsen.

Paperwhite har dog en feature der virkelig er synlig, nemlig en langt bedre skærm. Mod 167 ppi på Kindle, har Paperwhite næsten dobbelt-op på pixels, nemlig 300 ppi.

PPI, eller Pixels-Per-Inch betyder hvor mange små pixels der er presset ned i skærmen, og jo flere pixels der er at arbejde med, jo skarpere og mere tydeligt kan skærmen vise tekster og billeder. Det er lidt som et tegne med en nyspidset blyant, sammenlignet med en godt brugt flad blyant, du kan bare tegne mere præcise og skarpe streger med den nyspidsede.

Du kan tydeligt se at tekster står skarpere – men hvis du ikke sammenligner direkte imellem de to, så er den billige Kindle på ingen måder dårlig, 167ppi er perfekt til bøger, og du savner ikke flere pixel her. Men åbner du en tegneserie eller ser en bog med mange billeder, så vil du helt sikkert sætte pris på de flere pixels, og det er her hvor Paperwhite stråler:

Selvom det er svært at tage billeder af, så er Paperwhite meget skarpere og du skal ikke anstrenge øjnene på samme måde, når du læser små talebobler. På den alm. Kindle er du nødt til at zoome ind flere gange, for at læse, det har jeg ikke oplevet var nødvendigt på Paperwhite.

White-on-Black / Inverted colours – kun på Paperwhite

En anden forskel ved skærmen er at Paperwhite understøtter white-on-black, altså mørk baggrund og hvide bogstaver, den funktion er ikke rykket med over i den nye Kindle. Nogle siger at det skyldes, at den sorte baggrund ville blive meget grumset at se på pga. de færre pixels, men det er da synd om ikke andet, at den feature ikke er kommet med i Kindle 10. gen – da det er ren software, og så kunne brugerne selv vurdere om det var for grumset eller ej.

Paperwhite er liiiige en my’ større – og tyndere

Her er en Kindle 10. gen i et Kindle Paperwhite cover. Vi kan se at coveret er et par mm. for stort – men det er bestemt ikke meget, og hvis du ikke sidder med dem side-by-side og kan sammenligne millimeter, ville du ikke kunne se eller mærke en forskel på de to. Vægten er også meget ens – Paperwhite vejer 8 gram mere (174 vs. 182 gram)

Alle specifikationer

FunktionKindle (10 gen.)Kindle Paperwhite (10. gen)
Fysisk størrelse160 x 113 x 8.7mm167 x 116 x 8.18mm
Vægt174 grams182 grams
Skærmstørrelse6-inch e-paper skærm6-inch e-paper skærm
Skærmopløsning800 × 600 pixels (167 pixels per inch)1,448 × 1,072 pixels (300 pixels per inch)
Plads4GB8GB eller 32GB
MicroSD-kortNejNej
BluetoothJaJa
PorteMicro USB til data og opladningMicro USB til data og opladning
VandtætNej IPX8
ForbindelseWi-FiWi-Fi (4G-model kan tilkøbes)
Batteri4 uger, ved 30 min. læsning pr. dag6 uger, ved 30 min. læsning pr. dag
FarverSort og hvidSort (de andre farver fås ikke i 🇩🇰)
Pris$88 (ca. 655,00 kr.)€ 136 (ca. 1.015,00 kr.)
Køb onlineAmazon.de med fri fragt til Danmark
Husk at købe model der linket til, da de andre modeller ikke sendes til Danmark
Amazon.de med fri fragt til Danmark
Husk at købe model der linket til, da de andre modeller ikke sendes til Danmark

Calibre: Håndtering af ebøger

Når man som jeg, køber e-bøger forskellige steder fra – nogle fra Saxo, nogle fra williamdam.dk og en række fra Amazon, endda også et par gratis fra free-ebooks.net – så begynder man hurtigt at savne et sted at organisere dem alle. Her kommer Calibre til undsætning med et gratis stykke open-source software der kører på macOS, Windows og Linux. Jeg planlægger at lave en uddybende guide til Calibre, hvis der er interesse for dette? Skriv gerne i kommentarerne.

Calibra på macOS

Og nej, Calibre er hverken smuk, minimalistisk eller lækker på nogle måder – men det er et solidt stykke gratis software der dækker alle tænkelige behov – fra organisering af e-bøger, konvertering af fil-formater, synkronisering af meta-data og covers med Internettet – ikke mindst en nem “Send til Kindle”-funktion.

Amazons egen “Send to Kindle”-app

Amazon har også lavet en “Send to Kindle” app, som især er brugbar hvis din e-bog fylder mere, end det er muligt at sende via e-mail. Calibre som nævnt herover kan sende bøger til din Kindle på to måder – via e-mail eller ved at du sætter din Kindle til din computer med USB-kabel. Men ønsker ud ikke at rode med kabler, kan du også bruge Amazons egen lille app som både findes til Mac og Windows:

Håndtering af læse-liste

Jeg har efterhånden en hel del bøger på listen, som jeg gerne vil læse, og hvordan kan man nemt holde styr på det? Jeg har lavet en læse-liste i min Notion.app og bruger her denne til at organisere bøger jeg gerne vil læse, hvad jeg har læst og hvad jeg har købt / skal købe.

Du kan selvfølgelig bruge mange apps og løsninger til at bygge en sådan list, det kan være alt fra en liste i “Påmindelser.app” til en Note der hedder ‘Bøger jeg skal læse’ i Noter.app 😎 Lige her, har jeg dog valgt at bruge Notion.app da denne app har en fed funktion til at opbygge sådanne lister, ved at lave en database, til at håndtere dem i og et “Gallery-view” til at præsentere dem pænt.

Mere om dette- og om Notion.app i en kommende artikel her på Robotnet.dk 🤖

Mere om dette i en kommende artikel her på Robotnet.dk

Alt for denne gang

Det er lidt om vores liv, nu med e-bøger 📚 😜 Har du nogle gode tips og tricks, fantastiske bøger du kan anbefale eller bare en kommentar du ønsker at dele, så vil jeg glæde mig til at høre mere i kommentar-feltet herunder. Tusinde tak fordi du læser med her på Robotnet.dk 🤖 (vi mangler en robot-med-hjerter-i-øjnene emoji) 😻

]]>
https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-e-boger-kindle-anmeldelse-review.html/feed 5 1696
MagPI Magasin – Udgave nr. 96 https://robotnet.dk/2020/magpi-magasin-96.html https://robotnet.dk/2020/magpi-magasin-96.html#respond Fri, 31 Jul 2020 04:40:06 +0000 https://robotnet.dk/2020/magpi-magasin-96.html Så blev det tid til endnu en ny udgave af MagPi – det super spændende open-source magasin fra skaberne af Raspberry Pi og det omkringliggende community.

Denne udgave nr. 96 er lagt til fri download her på Robotnet.dk 🤖🚀 under Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 licensen.

MagPi udgave 96

Som altid kan du læse den nyeste udgave gratis her på Robotnet.dk 😎 Du kan også tegne et abonnement på magpi.raspberrypi.org, det koster ca. 650 kr. om året inkl. fragt til Danmark.

I denne udgave kan du læse: Eager to put your Raspberry Pi to use, but stuck for ideas and think it’s all a bit complex? Our 25 no-nonsense projects will help you get started on a new build. Everything here is easy to make, and the results are impressive.

]]>
https://robotnet.dk/2020/magpi-magasin-96.html/feed 0 1771
🛍 Online-shopping: 7 rabatkoder, du altid bør prøve! https://robotnet.dk/2020/7-rabatkoder-du-altid-bor-proeve-spar-penge-rabat-coupon.html https://robotnet.dk/2020/7-rabatkoder-du-altid-bor-proeve-spar-penge-rabat-coupon.html#comments Tue, 28 Jul 2020 09:22:23 +0000 https://robotnet.dk/?p=1672 Jeg rækker hånden op til spørgsmålet, “Hvem prøver forskellige rabtkoder ved checkout?”. Gør du?

Jeg er typen der altid lige skal prøve med de forskellige “standard” rabatkoder, når jeg shopper online, og jeg tror I ville blive ligeså overrasket over hvor tit det virker, som jeg blev overrasket over for hvor få mennesker der gør det! Derfor besluttede jeg mig for at skrive en artikel her på Robotnet.dk om rabatkoder, kuponkoder, discountcodes, couponcodes, tilbud til nye kunder – ja, de små koder har mange navne 🎫

Jeg er typen der altid bruge 2-3 minutter på at prøve de forskellige “standard” rabatkoder, når jeg køber online, og jeg vil med et slag på tasken sige at det virker omkring 20% af gangene, dvs. på mere end 1 ud af 5 hver ordre, ender jeg med at få en rabat på min bestilling, og det er værd at tage med 🙂

Jeg læste en undersøgelse foretaget af et norsk firma, der omhandlede hvorvidt rabatkoder var med til drage en kunde med en bestemt web-shop – og om rabat-koder havde en direkte indflydelse på impulskøb. Deres konklusion var at der (hvert fald i Norge) ikke var stor fokus på rabatkoder. Det typiske svar lød at folk brugte prisindeks-tjenester ligesom f.eks. Pricerunner, og ikke begyndte at sammenligne priser ud fra mulige rabatkoder.

Jeg ved godt at denne undersøgelse handler om noget helt andet, end dette blogindlæg, men denne undersøgelse fik mig til at tænke, “gad vide om lige så få danskere har fokus på rabatkoder” – jeg spurgte rundt i min omgangskreds; ingen havde det ligesom jeg, der brugte et par minutter på at prøve forskellige rabatkoder ved checkout – medmindre de specifikt havde en kode – enten annonceret på websitet eller fra et nyhedsbrev. Bazinga! En idé til et blogindlæg var født!

Jeg vil med dette blogindlæg dele nogle tips fra min hemmelig rabat-gryde, der forhåbentlig resulterer i, at du også kan rykke nogle procenter af dine online bestillinger fremadrettet

Stort set alle webshops har et “rabatkode”-felt, som hvis udfyldes med en gyldig kode, giver dig en rabatsats på hjemmesiden. Rabatterne kan være alt fra et procent-beløb af dine køb til andre tjenester som f.eks. gratis fragt eller “gratis gave”.

Jeg har valgt at dele dette artikel op i 7 forskellige kategorier, som du altid bør prøve, inden du trykker “Betal” 😎

7) RABAT (efterfulgt af en værdi)

RABAT10 og RABAT20 (eller SAVE10 og SAVE20 på internationale websites) er to super almindelige rabatkoder, der ofte bruges på rigtig mange hjemmeside. Det er altid de første koder jeg tester, og har haft overraskende succes med netop denne RABAT-kode 😜 – 5, 10, 15 eller 20% er alle værd at tage med.⚡ Du kan også i stedet for besparelsesbeløbet (f.eks. RABAT20 for 20% rabat), prøve med det aktuelle årstal (f.eks. RABAT21 eller RABAT2021 for 2021).

 • RABAT / SAVE
 • RABAT5 / SAVE5
 • RABAT10 / SAVE10
 • RABAT15 / SAVE15
 • RABAT20 / SAVE20
 • SPAR10

I internationale butikker har jeg også ofte haft held med

 • 20OFF, 10OFF, 5OFF mv.

6) Sæsonbestemte rabatkoder

Der er intet som en ny sæson, der kan få netbutikkerne i gavehumør. Betegnelserne SOMMER, FORÅR, EFTERÅR og VINTER (SUMMER, SPRING, FALL, og WINTER på Internationale websites) er alle velfungerende rabatkode på deres respektive tider af året. Du kan også prøve at tilføje en værdi som 10 eller 20 efter ordet. Tro mig, SOMMER10 – har virket overraskende mange gange for mig. ☀️

 • SOMMER10 / SUMMER10
 • FORÅR10 / SPRING10
 • EFTERÅR10 / FALL10
 • VINTER10 / WINTER10
 • Prøv også UDEN ET TAL eller med andre tal som f.eks. 5,15, 20…

Du kan også prøve med den aktuelle måned du er i, f.eks. DECEMBER10 eller SEPTEMBER5.

5) Ferie og helligdage

Mange undersøgelse viser, at vi har en tendens til at shoppe lidt mere online, når vi har ferie, og sidder derhjemme. Og lige netop her, er der en forskel fra land til land. I Danmark og på danske netbutikker er det ofte rabatkoder som JUL, PÅSKE, PINSE og NYTÅR der dominerer rabatkoderne, ofte kombineret besparelsesbeløbet (f.eks. 20 for 20% rabat), eller det aktuelle årstal (f.eks. XMAS21 eller XMAS2021 for år 2021).

 • JUL10 / CHRISTMAS / XMAS
 • PÅSKE10 / EASTER
 • PINSE10 / WHITSUNDAY
 • NYTÅR10 / NEWYEAR
 • FERIE10 / HOLIDAY
 • Prøv også UDEN ET TAL eller med andre tal som f.eks. 5,15, 20…

I andre lande ser vi også koder f.eks for St. Patrick’s day, hvor koder som LUCK, LUCKY eller bare STPATRICK bruges, ofte kombineret besparelsesbeløbet (f.eks. 20 for 20% rabat).

 • LUCK20
 • LUCKY20
 • STPATRICK20

De mest populære dage på året for webshops er, som mange allerede ved, de internationale shopping-dage som vi også har adopteret med stor stil her i lille Danmark. Jeg taler naturligvis om Black Friday og Cyber ​​Monday. De fleste webshops har i dag en eller anden form for rabat disse dage, og ofte er koderne de samme år efter år, prøv koden CYBER eller CYBERMONDAY på Cyber ​​Monday – og naturligvis SORT, BLACK eller BLACKFRIDAY på Black Friday.

 • BLACK20 / BLACKFRIDAY
 • CYBER20 / CYBERMONDAY

4) Medier og reklamer

Hvis du ligesom jeg hører mange podcasts, har du sikkert også oplevet, at især mange internationale podcasts, bliver sponsoreret af et firma, typisk til ordlyden “Brug rabatkoden podcast og få 10% rabat ved næste køb”. Derfor er det også oplagt at teste forskellige medier som rabatkoder, f.eks. RADIO, TV, PODCAST, WEB, AVIS efterfulgt af en rabatsats.

 • PODCAST10
 • RADIO10
 • TV10
 • WEB10
 • AVIS10 / NEWSPAPER

3) Sociale medier og andre populære websites

Ligesom herover, bruges de sociale medier ofte som en kilde til reklame, og hvilken bedre måde at få nye kunder, end at tilbyde rabat med en tilsvarende rabatkode. Rabatkoden TWITTER har virket for mig, rigtig mange gange 😎  Facebook ligeså, rabatkoden FACEBOOK har også givet bonus et par gange 🦄

Det er også værd at prøve andre populære websites, f.eks. har PAYPAL og GOOGLE også virket 😜

 • TWITTER / TWIT20 / TWEET / TWEET10 mv.
 • FACEBOOK / FACEBOOK10 mv.
 • PAYPAL
 • GOOGLE

2) “TEST”

Jeps, du læste rigtigt … TEST. Jeg har testet (pun intended) denne kode mange steder og ærligt talt, så er det ikke en kode med en særlig stor success-rate, men når den så virker, giver det på en eller anden måde en god fornemmelse 🦄 😜

Jeg har bl.a. haft succes med denne kode på CoolStuff.dk, hvor jeg fik 99 kr. rabat med koden TEST. Jeg handlede også sengetøj på et større dansk website sidste år, hvor koden gav mig produkterne med 50% rabat. Selv på Wupti.com har jeg haft succes med koden “TEST” og fik et Samsung TV til en rigtig god pris 😎 Alle de gange hvor koden “TEST” har givet pote, har jeg fået mine varer, uden problemer og uden at butikken har kontaktet mig. Men samtidig – så virkede koden ikke næste gang jeg testede 😜

Rabatkoden test er en overraskende lille fætter ⚡

1) “VELKOMMEN”

Nyhedsbrev = Rabat

Rigtig mange onlineforhandlere bruger rabatkoder, til at lokke nye kunder ind i “butikken”, f.eks. ved hjælp af et nyhedsbrev med sætning “Tilmeld vores nyhedsbrev og få 10% rabat på dit næste køb”. Oftest, når man så har tilmeldt sig nyhedsbrevet, er koden noget så simpel som blot VELKOMMEN/WELCOME, WELCOME10 eller WELCOME15 eller NYKUNDE10…

 • VELKOMMEN10 / WELCOME
 • NYKUNDE10 / NEWCUSTOMER
 • NYHEDSBREV10
 • MAIL10
 • BRAND10, f.eks. PIXIZOO10

Vi ser også dette i Danmark, bl.a. har Hungry.dk en rabatkode som hedder ‘VELKOMMEN1411‘ der giver nye kunder 15% rabat på deres bestilling. Den havde dog været lidt svær at gætte sig til, hvorfor næste punkt her, også er vigtig kilde til at finde rabatkoder, nemlig Google:


Brug Google til at finde rabatkoder

En sidste ting du altid skal prøve, er at GOOGLE dig frem til en rabatkode. Der findes desværre et hav af hjemmesider, der lover dig rabat, men blot er en reklamefælde. Og derfor er der et par Google-tricks jeg vil vise nu, som måske kan hjælpe dig lidt.

Søg på webshoppens egen hjemmeside:

I dette eksempel søger jeg via Google – kun på webshoppens egen hjemmeside – du kan bruge dette eksempel og udskifte “pixum.dk” med den aktuelle websites domæne:

Danske webshops:
site:pixum.dk (rabat*)

Alternativ søgning:
site:pixum.dk rabatkode OR velkomsttilbud OR velkomstrabat OR rabat* OR kupon*

Ovenstående søgning gav mig følgende resultat:

Ligeledes på Internationale webshops, kan du bruge noget alá dette:

Internationale webshops:
site:asos.com promo* OR discount* OR coupon* OR "new customer"

Ovenstående søgning ledte mig til denne side, som gav mig 20% site-wide:

Du kan også prøve at søge sociale medier igennem. Her er et godt tip at bruge Google indbyggede “Dato”-filter, ellers søger du hurtigt rundt i gammel content. Modsat shoppens eget website, som nævnt herover, så er alt indhold på Twitter, Facebook, Reddit mv. ofte gemt i al evighed, hvorfor Google vil prioritere populært content (og dermed typisk ældre content) fremfor nyt. Du kan derfor bruge Googles værktøjer under søgningen til at filtere f.eks. alt content indenfor den sidste uge eller måned:

For at søge på f.eks. Twitter, kan du bruge samme term som herover,

site:twitter.com +coupon* +asos
Yep! Koden virkede også i Danmark 😎

De sociale-mediers indbyggede søgefunktion

Du kan også prøve Twitters (Reddits / Facebooks) egen søgemaskine, da denne typisk indeholder nyere content end Google, husk at søge blandt “Seneste” tweets, fremfor “Top”.


Brug “ADS” til at finde rabatkoder

Dette tip er der ikke mange som kender til, men det er faktisk muligt at slå en virksomhed op på Facebook, for at se alle deres reklamer. Og ret ofte, er det muligt at finde en rabatkode her, lad mig vise dig hvordan.

Start med at åbne denne URL for at logge ind i Facebooks Ad Library. Herfra kan du søge på en virksomhed, f.eks. MasterCubeStore.dk

Nu kan du se alle reklamer for denne virksomhed / butik, og hvis du er heldig, kører de nogle kampagner, som enten indeholder et specielt link der giver rabat, eller nogle rabatkoder direkte i annoncen:

PY435, 3X2LS, ST23 – det vælter frem med rabatkoder 😉

Og til sidst…

Jeg håber denne artikel har givet dig blod på tanden, til selv at bruge et par minutter ekstra næste gang du shopper online, for måske at finde en fungerende rabatkode der giver en lille besparelse. 🤖 Til sidst kommer her et lille billede over de 100 mest populære rabatkoder på nettet.

TWITTERBLACKMEMORIAL
TWEET20FREESHIPEARLYBIRD
MONDAYHOLIDAYSBLACKFRIDAY
15OFFEASTERGREEN
TWEETTWEET10NEWYEAR
SUMMER20TWIT20BIRTHDAY
SUMMER10TREATHOLIDAY
SAVE5SANTAFALL20
FACEBOOKFRIDAYSPRING10
2020CYBERMONDAYDRESS
HOLIDAY20DADSUMMER
SPOOKYFRIENDHOLIDAY10
SAVE10FALLBACK2SCHOOL
SAVE50SPRINGHOLIDAY10
SCHOOLAUTUMNTHANKS
20OFFHAPPYLABOR
FRIENDSSAVE25THANKSGIVING
TWITCYBERCYBERSAVE
TENOFFSUMMER2020TWITTER10
TWITTER20WINTERHOLIDAY15
HALLOWEENDEALSSUMMER11
SPECIALLABORDAYCHRISTMAS
LAUNCHSPRING2020LOVE
25OFFSUMMERSALESPRING20
SAVE20SALETWITTER15
SPRING11FREESHIPPINGTHANKYOU
SNOWXMAS10TURKEY
VALENTINE5OFFSAVE30
50OFFWELCOMEBACKTOSCHOOL
GIFTJULY4SHIPFREE
FALL10CYBERMON10OFF
MOMFALL2020GOBBLE
SAVE15XMASCYBER20
CELEBRATE

]]>
https://robotnet.dk/2020/7-rabatkoder-du-altid-bor-proeve-spar-penge-rabat-coupon.html/feed 4 1672
Deal: Samsung Galaxy S20+ og S20 Ultra med 25% rabat https://robotnet.dk/2020/deal-samsung-galaxy-s20-plus-s20-ultra-med-25-rabat.html https://robotnet.dk/2020/deal-samsung-galaxy-s20-plus-s20-ultra-med-25-rabat.html#comments Mon, 27 Jul 2020 09:00:40 +0000 https://robotnet.dk/?p=1661 🎉 Deals på Robotnet.dk er en sektion jeg har startet, hvor jeg forsøger at dele, de bedste deals på Internettet lige nu indenfor tech, gadgets og software. Falder du over et super tilbud, send det til mig, og så deler jeg det her på bloggen – naturligvis med fuld credit ⚡

Vores første deal her på Robotnet.dk er Amazons tilbud i dag på Samsungs nyeste generation af Galaxy telefoner. Nemlig Samsung Galaxy S20+ og S20 Ultra.

Ifølge Pricerunner er den billigste pris lige nu lige over 6000 kr. for en 128gb Samsung Galaxy S20+ men med den nyeste deal fra Amazon er prisen hele nede i 5.418,61 kr. så med en besparelse på næsten 600 kr. er det nu man skal slå til, hvis man ønsker det nyeste fra Samsungs verden!

Galaxy S20 Plus

Deals på Samsung Galaxy S20 Plus og Ultra

Produkt

Galaxy S20 Plus

Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20

Cosmic Grey S20+ Plus
€729.99 inkl. fragt
(5.426,05 DKK)

Cosmic Grey S20+ Ultra
€999.99 inkl. fragt
(7.443,14 DKK)

S20 Plus findes i farverne:

 - Cosmic Grey
 - Cosmic Black
 - Cloud Blue

S20 Ultra findes i farverne:

 - Cosmic Grey
 - Cosmic Black
 - Cloud White

Korte specifikationer

FunktionSamsung Galaxy S20 PlusSamsung Galaxy S20 Ultra
En fantastisk og hurtig telefon fyldt til randen med nyeste teknologi!Hvis du vil have et af de bedste mobil-kamera i verden, kig på denne model!
CPUSamsung Exynos 9 OctaSamsung Exynos 9 Octa
Storage128 GB128 GB
MicroSDJa, op til 1 TBJa, op til 1 TB
Kamera12MP + 64MP + 12MP108MP + 48MP + 12MP
Batteri4500 mAh5000 mAh
Skærm6.7″ (17.02 cm) med 120 Hz6.9″ (17.53 cm) med 120 Hz
RAM8 GB12 GB
OSAndroid v10 (Q)Android v10 (Q)
SIM-kortDual-SIM understøttelseDual-SIM understøttelse
Tykkelse7.8 mm8.8 mm
Vægt186 gram220 gram
Oversigt over de to modeller

💸 Bemærk at links indeholder et affiliate-link, så jeg får et par kroner fra Amazon, hvis du benytter dig af dette tilbud.

]]>
https://robotnet.dk/2020/deal-samsung-galaxy-s20-plus-s20-ultra-med-25-rabat.html/feed 1 1661
Hvad bruger jeg: Musik, streaming og Plexamp https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-musik-streaming-spotify-plexamp.html https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-musik-streaming-spotify-plexamp.html#comments Sat, 25 Jul 2020 12:11:21 +0000 https://robotnet.dk/?p=1628 Jeg har ligesom alle andre været igennem et skift fra lokal musik til Streaming. Jeg kan huske da Spotify blev lanceret tilbage i oktober måned 2008 med salgsargumentet “50 million tracks and counting”, en ny verden var startet – mange troede slet ikke på konceptet dengang, og mente at Spotify ville bukke under indenfor få år, men sådan gik det ikke helt. Spotify er i dag blandt de største medie-virksomheder, og kampen om streamers er stor med spillere som Amazon, Google og Apple der alle byder ind med en Spotify-klon.

Jeg får tit spørgsmålet, “hvad bruger du til…”. Derfor har jeg startet denne serie på robotnet.dk der hedder “Hvad bruger jeg”, hvor jeg løbende vil dele ud af de ting, apps, teknologier og smarte dimser jeg bruger til at løse diverse problemer og arbejdsopgaver mv. i mit personlige- og arbejdsmæssige liv. I denne artikel skal det handle om noget der ikke virkede som jeg ville have det til, og derfor fandt jeg en ny løsning – musik.

Jeg bruger Spotify Premium!

Screenshot af Spotify Desktop app på macOS 11 Big Sur
Ifm. denne artikel, kom jeg til at kigge på Spotify – jeg ser ikke det jeg plejede at se; en lækker lille simpel app! Tværtimod! Måske fordi jeg er blevet vændet til noget meget bedre? 😉

Jeg har været Spotify Premium bruger siden 2011, nu med et familie-abonnement der også giver Rikke og mine to børn adgang til tjenesten, hvor der bliver rocket til alt fra Onkel Reje til Bamse og Kylling. Ydermere er jeg Apple Music subscriber og YouTube Red Premium bruger, som også giver adgang til YouTube Music. Jeg har endda også igennem mit mobil-abonnement adgang til en musik-streaming tjeneste fra TDC/YouSee. Trods adgang til alle disse streamingtjenester, bruger jeg dem sjældent, og det skyldes to ting; 1) Når jeg endelig hører noget, er det som regel podcasts, 2) Det jeg hører mest af, er instrumentalmusik, som ikke findes i store mængder på streamingtjenesterne. Hvad bruger jeg så?

iTunes Match

Jeg har i mange år brugt iTunes Match, hvor jeg kan uploade min egen musik til Apple’s servere, og streame min egen musik herigennem. iTunes Match var Apples bud på “Cloud Musik”, før de bed i det søde svenske æble, købte Beats og lavede Apple Music, deres Spotify-klon.

iTunes Match fra Apple
iTunes Match fra Apple

iTunes Match kører stadig, trods lanceringen af Apple Music, og al min musik herinde, min store samling af købte MP3-filer gennem årene, lever godt herinde, ydermere er alt den musik jeg købte i gamle dage, som var af dårlig kvalitet, automagisk opgraderet til 256 kbit-versioner, for det fungerer sådan i Match, at hvis Apple har en bedre kvalitet liggende af samme nummer, på deres servere, bliver din musik automatisk opgraderet.

Økonomi: Hvad koster streaming? Det er dyrt!

iTunes Match koster 249 kr. om året, jeg har haft det siden 2011 dvs. 9 år, og omregnet til kroner og øre er det 2.241,00 kr. Vil jeg gerne spare de 2000+ kr. hen over de næste 9 år – hvorfor ikke? – Missionen er i gang 🕵🏻 – findes der et alternativ som er bedre og billigere?

💸 Måske endda også et alternativ der er så godt, at vi kan spare de 1.788,00 kr. som Spotify Premium Family koster hver år. Det er potentielt en samlet besparelse på 18.333,00 kr. hen over de næste 9 år.

Tænk sig at vi betaler så meget for musik. Jeg er målløs 😮 Ok, jeg er nu endnu mere hooked på at finde en ANDEN løsning 🥳

En anden hensigt er naturligvis også – at med lanceringen af Apple Music, eksisterer iTunes Match så om 2 år? 5 år? 10 år? – det vides ikke.

Er der andre årsager end økonomi til at kigge efter en anden løsning?

Når vi hører musik derhjemme, gør vi det typisk ved at sige “Hej Google, afspil mors playliste”, fars playliste, ryd-op playliste, Kids Hits playlisten mv. Det virker supergodt, Google Assistenten fanger Spotify og streamer den ønskede playliste. Men…

Problemet som vi støder på igen og igen…

Nu hvor børnene er blevet lidt ældre, begynder de også at høre musik på deres eget værelse, Tilde vil nogle gange gerne sidde på værelset og lege mens hun hører ‘De allergoeste’ med Bamse og Kylling, hvor Magnus mere er til Onkel Reje eller tema-sange fra Paw Patrol TMNT mv. Og trods vi har en familie-version af Spotify, så driller det desværre ofte med, at når vi starter noget på Magnus’ værelse, stopper Tildes. Det skyldes, at hvis jeg starter musikken med min stemme, “Hey Google afspil Tilde Bamse Playliste på Tilde”, så bruger den min Spotify-konto, så kan jeg ikke også starte musikken på Magnus’ – uanset om jeg vil gøre det med stemme eller fra min telefon, så er det jo min Spotify konto, og så stopper Tildes, det er noget rod. Løsningen er at finde Rikkes telefon, hvis hun altså er hjemme, og det virker bare ikke optimalt.

En anden løsning kunne være … Plex

Plex giver os ubegrænset streams, i hjemmet ingen åndsvage bruger-profiler og ingen maks “1 stream pr. profil”, – heller intet besvær med at skulle dele playlister frem og tilbage mellem de forskellige profiler – og det har løst ovenstående problem fuldstændigt.

Jeg har allerede en Plex-server kørende. Plex er et fantastisk værktøj, som kan tage alle mine medier, organiserer dem og streame dem til alle skærme og højttalere i hjemmet, uanset om det er til en gammel tablet, mine Sonos-højttalere eller en 4k-hjemmevideo fra mit GoPro Hero 8 til vores fjernsyn. Plex leverer alt, til alle enheder.

Winamp
Spotify forklædt som Winamp

Plexamp

Hvad er Plexamp?

Et overraskende stort antal mennesker bruger stadig Winamp. Whaat? Kan du huske Winamp? I 2017 fejrede den aldrene musikafspiller 20-års fødselsdag 🥳 Og selvom Winamp på ingen måder, er så populært, som det engang var, har de stadig millioner af brugere over hele verden. Vildt. Og jeg som troede Winamp var død! Men overraskende nok er der stadig en llama og en download-knap på winamp.com.

Plexamp er Plexs svar på Winamp, men udover at deres navn minder om hinanden, og de begge holder fokus på et minimalistisk design, har de ikke meget tilfælles. Hvor Winamp handlede om at “gennemse” musikbiblioteker – eller sagt på en anden måde at vise mange mp3-filer i en mappe på en pænere måde, bruger Plexamp i stedet motoren bag Plex Media Server og fokuserer mere på søgning og opdagelse, end lange lister af musik.

Jeg brugte selv Winamp i 90’erne på min Windows-PC, indtil jeg i starten af 2001 skiftede til Mac med min første Apple Powerbook G4 og dermed også begyndte at bruge iTunes.

Plexamp Crossplatform til Android, iPhone, iPad, Linux, Windows og Mac
Cross-platform app

Appen er cross-platform og virker på iOS, Android, macOS, Linux og Windows. Den bruger en open source lydafspiller kaldet Music Player Daemon til musikafspilning, og har en stærkt feature-set som bl.a. gapless afspilning, en global aktiveringsgenvej, bløde overgange og meget mere.

Bemærk at Plexamp kræver du har Plexpass, som er en “premium”-funktion til Plex Media Server. Det er muligt at købe et Lifetime-abonnement, så du kun betaler for Plex én gang, og har du det for altid! 🦄

Plex.app er stor og kan alt. Plexamp har fokus på én ting: din musik

Her er to skærmbilleder der sammenligner Plex vs. Plexamp. Begge apps viser det samme billede fra samme medie-bibliotek, men man kan tydeligt se at Plex og Plexamp har forskellige fokusområder, Plexamp er den nye lille hurtige – bygget til musik.

Modsat Spotify, Apple Music, YouTube Premium mv. skal du selv levere musikken til Plex. Plexamp bygger altså en streaming-oplevelse bedre end de bedste, med din egen musik. Plex og Plexamp er lidt som at blande gammel og ny teknologi; din egen streaming-tjeneste i din egen Cloud.

Piratkopiering, nej tak!

Lad mig lige slå fast, jeg er ikke fan af piratkopiering, jeg elsker at støtte folk der gør et godt stykke arbejde, om det er en software-udviklere der udvikler en fed app, kunstnere der synger så hårene rejser sig, en guitarist der rykker 6-stregne til himlen og tilbage igen, eller skuespillere der får mig til at gemme mig under tæppet i sofaen af blot spænding.

Jeg køber mit content lovligt, selvom det nogle gange er svært at få fat på de ting, man gerne vil have, uden DRM. Hvor jeg køber og hvordan, vil jeg lige prøve at gennemgå her.

Og når vi snakker Plex, sammenligner mange det måske også med film og TV. Men når vi ser film, er det som regel ikke i Plex, da det er næsten umuligt at købe DRM-frie film, som jeg kan lægge ind i Plex. Når vi ser film og TV, sker det derfor typisk igennem streaming-tjeneste som Netflix, HBO, Viaplay, TV2 Play og DR som er dem vi pt. abonnere på.

Kasse med DVD-film

Vi har dog igennem tiderne købt en hel række børnefilm på DVD, som vi har rippet og lagt i Plex. Vi har efterhånden et par flyttekasser med film stående på loftet 😜 I forbindelse med denne artikel og den research jeg har lavet på lovgivningen, ser det dog ud til at jeg gerne må bortgive de gamle DVD’er til en genbrugsbutik, uden det ændre på at vi må beholde en kopi: “Hvis du efterfølgende sælger originalen, har det ikke betydning for lovligheden af kopien.” Det vil jeg lige undersøge nærmere.

I følge lovgivningen må du altså gerne gemme en film digitalt, så længe det sker til eget brug, du selv har købt og ejer filmen og du ikke omgåes diverse kopi-sikringer, DRM mv. Du kan læse mere om lovgivningen her: https://kum.dk/kulturpolitik/ophavsret/film/?L=0#c81839

Du må gerne lave enkelte digitale kopier, så længe det kun er til personlig brug for dig selv eller personer, som er en del af din husstand. Det betyder, at en film, må kopieres til andre digitale medier, som f.eks. en ekstern harddisk eller et mediecenter på en computer, så længe det sker til personligt brug for dig selv eller til personer i din husstand.

Hvad koster musik vs. streaming

Vi giver 149 kr. om måneden for Spotify Premium Family. Omregnet svarer dette til ~18-20 nye numre pr. måned, hvis man køber dem i Hi-Res til ca. 8 kr. pr. track.

Hvis vi tager Magnus og Tilde, så er det meget de samme tracks, de hører igen og igen. Magnus på 4 år har en playliste med 17 tracks, og Tilde på 2 år, har en playliste indeholdende 150 tracks – men mange af dem, er blot “Bamse der taler” på 5-10 sekunder, derfor hvis man køber hele albummet samlet, er de mange tracks pakket ned til omkring 60-70 kr. Skulle jeg købe Tilde og Magnus’ Spotify playliste, som de er lige nu, ville prisen være ca. 320 kr. dvs. lidt mere end 2 måneders abonnement på Spotify.

Hvis jeg skulle købe Rikkes playliste, ville dette være ca. 712 kr. – den er stor og meget blandet 🥳 Det meste af min musik er allerede købt igennem årene, så det skal jeg ikke bekymre mig om.

Spotify koster 1.788,00 kr. pr. år og iTunes Match koster 249 kr. pr. år. Det giver os et årligt budget til musik på 2.037,00 kr. Omregnet kan jeg købe ca. 250-300 nye tracks om året for det samme beløb, og meget nyt hører vi altså heller ikke 😜

Hvis jeg kigger på hvor mange nye tracks der er kommet på vores playlister igennem de sidste 12 måneder, så er der 18 nye tracks indtil videre i 2020, dvs. vores årlige “pris” ville have været 144 kr. eller omkring 11 kr. pr. md.

I 2019 har vi tilføjet 21 nye tracks, svarende til 14 kr. pr. md. og sådan cirka samme niveau holdes de sidste mange år tilbage. I Spotify kan du sortere en playliste efter “Date added”, hvilket gør det nemt at se hvor mange nye tracks, der er kommet på de forskellige playlister, og hvornår de er kommet på.

Prissammenligning streaming vs. køb af musik. Streaming er 11x dyrere i mit tilfælde og med vores families behov.

Det er klart, er du en Top-Chart Surfer, der kun hører det nyeste, og det skifter næsten hver uge, så kan denne model, nok ikke betale sig og så er Spotify eller en anden streaming-tjeneste nok bedre givet ud. Men hører du musik som os, er der virkelig mange penge at spare på musik! – Og når først du har købt det, ja så betaler du ikke mere for det!

Køb af musik, hvor?

Der er rigtig mange steder man kan købe musik online, uden DRM og med en licens der tillader at bruge det i Plex eller en lign. tjeneste til privat brug!. En af de tjenester jeg har brugt mest er Amazon.de, men jeg har også fundet en hel del især børnemusik på Bandcamp – de har en masse af de tracks som børnene hører, faktisk et noget større udvalg end Spotify udover f.eks. Onkel Reje, fandt jeg en masse tema-sange fra Super Mario spillene, Smash Bros, TMNT, Paw Patrol og utallige andre på Bandcamp. Magnus er ælle-vild, og har en bedre playliste nu, end det var muligt at have i Spotify, da mange af de ting slet ikke var tilgængelige her!

Meget af den musik jeg selv hører, har jeg købt på Amazon, som bl.a. Tommy Emmanuels nyeste CD fra 2020. Amazon sælger MP3-filer direkte til download fra deres store katalog, og du kan også købte enkelte tracks direkte fra Amazon, f.eks. Ruby’s Eye fra Tommy’s nyeste CD herover. Overraskende fandt jeg også alle de danske ting børnene hører på Amazon, som Popsi og Krelle, Tulle og Skralle og ja selv gode gamle Bamse og Kylling er tilgængelig på Amazon, hvor jeg har købt deres CD’er som MP3 til Tilde. Alle tracks købt fra Amazon er DMR-frie og minimum 256-kbit.Best of all, every song from Amazon MP3 is DRM-free and encoded in high-quality 256-kbps MP3 format“.

Her kan du købe DRM-fri musik

Tilbage til Plexamp

Lad os komme tilbage til det denne artikel egentlig handler om, nemlig Plexamp – og for en sådan en lille og sød medieafspiller, pakker Plexamp et imponerende feature-set.

Det er ingen løgn når jeg siger, at jeg nyder Plexamp langt mere end jeg nogensinde har nydt iTunes eller Spotify, som ellers har været den gyldne standard for musik-afspillere. Og måske, er det her starten på, at jeg personligt kommer til at høre mere musik!

Forskellige Visualizers fra Plexamp

Lad os tage et kig på nogle af appens vigtigste funktioner, nemlig at spille og opdage musik:

Søgning i Plexamp

Finde musik

Når appen er åben, kan du klikke på søgefeltet nederst på skærmen for at finde en sang, artist, album eller afspilningsliste. Bare start med at skrive, så ser du en live liste over resultater.

Plexamp understøtter også Podcasts, og jeg har leget lidt med det, men den slår ikke Apple Podcast app’en, så den funktion er slået fra igen. Jeg kan egentlig også godt li’ at have disse to medier adskilt – en app til podcasts og en til musik.

Musikopdagelse

En af de ting jeg var lidt bekymrede for i Plexamp vs. streaming-tjenester, var musikopdagelse, men Plex overrasker, selvfølgelig vil du altid være begrænset til musikken, der findes på din Plex-server, men Plex overrasker positivt her – og foreslår hele tiden ny musik, baseret på det jeg lytter til, så du kan være sikker på at finde nogle perler, du havde glemt i din samling 🙂

Og med automatiske afspilningslister som ‘for nylig spillet’, ‘for nylig tilføjet’, samt dynamiske lister baseret på dit humør, genre, eller bestemte tracks, er der altid et fedt mix klar til dig i Plexamp.

Radioer

“Radio” i musik-apps er ikke noget nyt. Spotify har haft en radio-funktion i en række år nu, og de andre store streamingtjenester har alle fulgt efter.

Plexamp tilbyder også deres take på dette og jo mere omfattende din musiksamling er, jo bedre bliver din radiooplevelse.

Du har fem radioer at vælge imellem:

 • Biblioteks Radio: Bruger populære eller højt rangerede numre i dit bibliotek til at formulere spillelisten. Du kan nemt i Plexamp rangerer numre med stjerne, og har du bare lyst til at høre det musik du godt kan lide, er denne funktion for dig!
 • Time Travel Radio: Time Travel bruger datoer som spillelistens vigtigste formel og finder gammelt musik og arbejder op igennem årene.
 • Artist Radio: Denne fungerer på samme måde som Spotifys radio-funktion. Du vælger en kunstner, og Plex blander en sund dosis af deres tracks med lignende kunstnere.
 • Mood Radio: Bygger en spilleliste baseret på et mood
 • Genre Radio: Bygger en spilleliste baseret på en genre eller subgenre.

Mix Builder

Udover de fem Radio-modes herover, har Plexamp fra version 3 også indført Mix Builder, der gør det muligt at mixe dit eget build blandt kunstnere:

Plexamp Mix Builder

Offline-musik

Offline

Selvom det ikke er noget jeg bruger ofte, så sker det, at jeg har behov for at tage musikken med – offline – så jeg kan lytte til den, uden 4G eller Wi-Fi. Den mulighed er nautrligvos også indbygget i Plexamp.

Du kan nemt tage timevis af dine foretrukne afspilningslister og stationer med, eller downloade et brugerdefineret mix eller en “radio” til f.eks. flyturen 👩🏻‍✈️

Alt det andet og mere til

Udover at du kan afspille din musik i høj kvalitet fra din mobil, desktop og web, så har Plex og Plexamp et hav af andre spændende features som bl.a.

Plexamp Review og Moods
 • Populære Tracks for denne kunstner
 • Reviews, Bio og andre data hentes automatisk ind
 • Automatiske playlister baseret på genre, moods, tempo, mix-builds mm.
 • Anbefalinger af lign. musik baseret på dit eget bibliotek
 • “Radio-mode” der blander musik baseret på dine ønsker
 • Detaljer som bl.a. tour datoer, covers mm.
 • Musik-videoer
 • Multi-disc albums support
 • Nem redigering af artists, albums, og tracks
 • Support for alle platforme
 • Tilgå din musik når du er væk hjemmefra
 • Automatisk hentning af covers, beskrivelser mm.
 • Automatic Lyrics: Hent automatisk sangtekster / lyrics – de er endda synkroniseret så du kan synge med.
 • Loudness Leveling: Normaliserer lydniveauet mellem tracks og albums, så de ikke pludselig er højere eller lavere.
 • Sweet Fades: Plex lbruger kunstig intelligent til at udregne det optimale crossover point mellem tracks. Plex kalder det ‘ear-delighting mix’ 🥳
 • Visualizers: Ligesom i de gode gamle Wimamp-dage, kan du vælge imellem en bunke forskellige visualizers der gør det lækkert at kigge på din musik

Kan Spotify noget, jeg ikke kan i Plexamp?

Det sociale-aspekt! Er du typen der deler playlister med andre, så taber du lidt her, for Plexamp og ikke mindst lovgivningen siger, at den musik du har købt, er dit til eget brug, du kan derfor ikke dele dine playlister med andre. Men du kan jo nemt – selv uden Spotify – åbne en playliste andre har delt med dig, direkte i din browser, lytte til den gratis i din browser, og købe tracks du elsker!

Personligt bruger jeg ikke de sociale muligheder i min musik-afspiller. Så det er ikke noget jeg kommer til at mangle. Jeg har to playliste jeg abonnerer på via Spotify, men jeg tror aldrig jeg har afspillet nogle af dem 😊 Så pyt! – men måske bruger du de sociale muligheder mere end jeg? og så skal du naturligvis overveje pros og cons for dette.

Konklusion: Skal jeg skifte til Plex og opsige Spotify?

Denne serie hedder “Hvad bruger jeg!” og den handler ikke så meget om, hvad DU/I SKAL BRUGE, men mere hvad JEG bruger, og hvordan JEG gør 😎 Og så håber jeg disse artikler kan hjælpe med at vidensdele et lille udsnit af de mange muligheder der findes.

Jeg siger ikke at Plex og Plexamp er– eller ikke er den bedste løsning for DIG! Men jeg håber med denne artikel at give dig indblik i et alternativ – et alternativ der viste sig, for vores familie og vores behov, at være langt bedre og billigere.

Vi har nu en løsning som forhåbentlig virker de næste mange år frem, som koster tæt på ingenting sammenlignet med Spotify Family & iTunes Match (lidt strøm til en Pi, et engangskøb af Plex Premium Lifetime, og nogle løbende små udgifter til køb af nye sange). Vi har også en løsning der løser problemet med Google Home, og som virker bedre end Spotify’s app nogensinde har gjort.

Det kan være, når ungerne bliver ældre, og deres musik-smag ændre sig, at vi igen kigger på streaming, men som alt er lige nu, hvor vi teknisk set kan købe op til 300 nye sange om året, uden det koster mere, end vi betaler til Spotify, kan jeg ikke se, hvordan vi nogensinde skulle komme tilbage til streaming.

Så konklusionen for vores familie var simpel: Vi skiftede til noget bedre og billigere. Men konklusionen for dig kan være en helt anden. 🎉

Lad mig høre fra dig i kommentarerne, hvad du bruger og om du har kigget på alternativer? ⚡

UPDATE: Plex ⚡ Google Assistant ⚡ Home Assistant

Mht. Plex, Google Home og Home Assistant, kommer der meget snart en ny artikel her på Robotnet.dk, der fortæller hvordan jeg har integreret det hele – jeg bruger bl.a. Plex Assistant, som du kan læse mere om her: https://github.com/maykar/plex_assistant

]]>
https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-musik-streaming-spotify-plexamp.html/feed 11 1628
🔋 Anmeldelse: Powlaken 3-i-1 Charging Dock https://robotnet.dk/2020/anmeldelse-powlaken-3-i-1-charging-dock.html https://robotnet.dk/2020/anmeldelse-powlaken-3-i-1-charging-dock.html#comments Thu, 23 Jul 2020 13:24:50 +0000 https://robotnet.dk/?p=1599 Jeg har længe overvejet at få en alt-i-en dock på mit hjemmekontor, hvor jeg kunne samle og oplade min telefon, mit ur og mine AirPods – og nu hvor jeg sidder ekstra meget herhjemme pga. covid-19, besluttede jeg mig for at købe en 3-i-1 dock til skrivebordet.

Efter at have læst anmeldelser, kommentarer og shopping-reviews af en hel række forskellige produkter, faldt valget på denne model som er købt igennem Amazon med super hurtig levering til Danmark 🇩🇰🚚

Hvorfor denne model fra Powlaken?

Produktet jeg valgte, understøtter naturligvis mine telefoner (iPhones og Androids), men også mit Apple Watch og mine AirPods. Det er super at have én ladeplade/dock til alle mine enheder.

De fleste andre charging-docks har ikke en indbygget lader til Apple Watch, men blot et “hul”, hvor du så kan montere din egen Apple Watch Hokey-puck som følger med uret.

Når jeg er væk hjemme fra, var jeg træt af at skulle afmontere min Apple Watch lader, så nu hvor jeg har en indbygget lader her, kan jeg lade mine Apple Watch oplader ligge i min taske, så jeg altid har den med mig.

Ydermere faldt valget på denne model da den har en flot rating og gode reviews på Amazon. Jeg syntes også den er pæn – modsat mange andre modeller med store “ophæng” til uret, er dette lidt mere simpelt og minimalistisk. 😜

Til sidst var det også vigtigt at den understøttede Fast Charge, så en opladning ikke tager hele dagen 😉

Quick Charge 3.0 oplader

RawPower QC3.0

Der medfølger ingen QC 3.0-lader, den skal du købe ved siden af, hvis du ikke allerede har en. Her valgte jeg en RawPower 36w QC 3.0 Oplader med 2 stik, så jeg udover min nye dock, også kan have et USB-C stik liggende ved siden af docken så jeg altid har et ledigt hurtigt-opladende USB-C stik f.eks. en Android-telefon, iPad Pro eller mit GoPro Hero 8.

Features og support

 • Understøtter alle telefoner som understøtter Qi-opladning, i Apple’s verden er det iPhone 8 og nyere, dvs. iPhone 11/11 Pro Max/11 Pro/Xs/Xs Max/Xr/X/8/8 Plus.
  Det betyder også at Samsung, LG, Pixel, Motorola, Sony, Huawei, Xiaomi mv. er understøttet.
  Telefoner kan oplade trådløst med op til 10W (understøtter også iPhones 7.5W FastCharge)
 • Understøttet Apple Watch Series 1 helt op til det nyeste Series 5.
  Apple Watch oplades med 2W som Apple anbefaler.
 • Understøtter alle AirPods (1. og 2. generation) samt AirPods Pro.
  AirPods oplades med 5W som Apple anbefaler.
 • Docken er ca. 10cm bred og 20cm lang. Der medfølger USB-C kabel (dog ingen QC 3.0 lader, den skal du købe ved siden af) samt en manual der kort forklarer produktet.

Telefonen

Telefonen lægges på, og straks stader ladningen. Fast Charge er understøttet, så en iPhone kan lades op på mindre end 3 timer – og der er ingen irriterende blæser som larmer. Der er indbygget overheat sikring, så hvis temperaturen overstiger 40 grader, slår lade-pladen automatisk fra!

Udover temperatur-overvågning, er der også i den indbyggede 3. generations sikkerheds-chip, overvågning af- og beskyttelse imod overopladning samt overspænding. Der er også “fremmedlegeme detektion”, så hvis chippen registrerer noget imellem telefonen og opladeren, stopper opladningen straks.

AirPods

AirPods og AirPods Pro passer perfekt ned i den lade-del. Det betyder at de super står stabilt i docken, og dermed ikke risikerer at ødelægge lightningstikket i bunden. Du kan også lægge dine AirPods på den trådløse ladeplade, hvis du har AirPods med indbygget trådløs opladning.

Den millimeter perfekte pasform betyder også, at hvis næste generation AirPods bliver bare lidt tykkere, passer de ikke længere. Så vi håber AirPods-æsken forbliver samme størrelse eller mindre i fremtiden.

Apple Watch

Jeg var meget spændt på denne del, men kan melde tilbage at mit Apple Watch passer perfekt på denne lader. Den lille magnet i laderen suger uret til sig med et lille “klik”, og så begynder opladningen. Magneten virker lidt stærkere end i Apples egen lader, og holder uret godt på plads, det fungerer super og du kan ikke komme til at lægge uret skævt på, med den stærke magnet, som retter det på plads. Uret kan både oplades liggende eller stående som vist på billederne her.

Ulemper

Der er to ting jeg ville lave om, hvis jeg kunne.

Lækkert materialevalg som elsker fedtfingre!

Dens design og materialevalg føles lækkert, men materialevalget har en ulempe, det er altid sultent efter fedtfingre. Så forbered på at have en mikrofiber-klud klar, hvis du er allergisk overfor fingeraftryk på dine produkter 😉 Heldigvis kan du nemt lade være med at røre produktet – og kun dimserne derpå – og dermed undgå fingerprints overalt.

Apple Watch-flappen er stram!

Har du først foldet Apple Watch flappen ned, er den noget stram at få open igen, heldigvis skal den kun ned, hvis man skal have dock’en med i tasken, og det planlægger jeg ikke 🙂

Konklusion

Det er vigtigt for mig lige at fortælle, at jeg selv har købt og betalt for produktet – det er ikke sponsoreret!

Jeg linker til produktet på Amazon herfra min side og hvis du køber det via de links, får jeg et par kroner for Amazon – og det koster jo ikke dig noget ekstra ❤️ Det ville betyde rigtig meget!

Alt i alt er jeg super glad for min nye dock på skrivebordet, hvor jeg nemt kan samle og oplade mine telefoner og andre Qi-dimser samt mine AirPods og mit ur. Produktet virker stabilt, godt bygget og af høj kvalitet. Jeg overvejer bestemt også at købe en ekstra til kontoret på firma-adressen.

]]>
https://robotnet.dk/2020/anmeldelse-powlaken-3-i-1-charging-dock.html/feed 1 1599
📒 Hvad bruger jeg: Noter – Part I https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-noter-apple-notes.html https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-noter-apple-notes.html#comments Thu, 23 Jul 2020 11:54:13 +0000 https://robotnet.dk/?p=1556 Jeg får tit spørgsmålet, “hvad bruger du til…”. Derfor har jeg startet denne serie på robotnet.dk der hedder “Hvad bruger jeg”, hvor jeg løbende vil dele ud af de ting, apps, teknologier og smarte dimser jeg bruger til at løse diverse problemer og arbejdsopgaver mv. i mit personlige- og arbejdsmæssige liv. I denne artikel skal det handle om noget der er uundværligt for mig, mit arbejde og vores familie – noter.

Okay, så noter. Noter er for mig opdelt i to – private og ikke-private noter. Og måden jeg bruger noter på privat og på mit arbejde / ikke-privat, er meget forskelligt, hvorfor jeg også bruger to forskellige apps.

Igennem de sidste 10 år, brugt Dokuwiki – til alle mine noter, den gjorde det nemt for både min kone og jeg, at tilgå vores mange noter, og den havde nok nørede funktioner til at dække mine behov på arbejdet – og jeg kunne tilmed lave brugere med begrænsede adgange til specifikke områder. Men Dokuwiki er blevet et gammelt stykke software, og det ses – samtidig med de mange alternativer blomstre, valgte jeg for 2 år siden at skifte Dokuwiki ud med Notion til mine arbejds/ikke-private noter, og sidste år blev Dokuwiki lagt i graven, da jeg flyttede mine private noter til Apples Noter.app.

✂️ Part One – første del handler om mine private noter

Jeg vælger at dele denne artikel over i to bider. Denne part one handler om mine private noter. Til alt ikke-privat bruger jeg Notion, som part two kommer til at handle om.

For mig er opdelingen meget nem: Privat er alt hvad der er relevant at dele med min kone og familien, og ikke-privat er både private og arbejdsrelaterede noter, som ikke interesserer min kone, dvs. alt fra opbygning af vores smart-home herhjemme, netværket, firewall, router mv. til dokumentation og opgave-styring af work-projekter, domæner og servere samt code-snippets mm. Men meget mere om dette og appen jeg bruger, Notion, i Part II af denne artikel.

Skærmbillede af min “work-notes” app: Notion! Mere om den i Part II.

🏡 Mine private noter lever i Apples Noter.app

Nå, tilbage til Part One og mine private noter. Med de mange opdateringer fra Apple på deres Noter.app, besluttede jeg mig for at migrere alt privat herover tilbage i 2019.

Som I måske kan fornemme på mine seneste “Hvad bruger jeg”-artikler, er meget af mit digitale private liv lagt over i Apples løsninger og eco-system – Reminders, Podcasts og Noter. Og det har været en super oplevelse, for hele familien, at migrere over til Apples Noter – kort fortalt, det virker bare! Og det er noget nemmere at sidde i en native app fremfor en web-app.

Skærmbillede fra Apple Noter / Notes.app

Privat bruger jeg noter til rigtig mange forskellige ting, jeg er typen der scanner alt ind og gemmer alle dokumenter, så jeg nemt kan finde det frem igen – og det bærer mine noter også præg af. Jeg har alt fra ønskelister og opskrifter til dokumenter og kontrakter ifm. bilkøb, banklån og forsikringer. Selv manualer og fakturaer for alle de større ting vi har købt er gemt i Noter.

For når man samler alt et sted, så er det nemt at finde igen – uanset om man skal bruge en forsikringspolice, en manual til at indstille auto-sluk på kaffemaskinen eller Magnus’ ønskeliste. Og samtidig ved min kone, Rikke, også hvor hun kan finde alt henne 👱🏻‍♀️ #WifeApproved

🧲 Dokumenter, filer og søgning

Søgning

Med Apple Noter er det nemt – ikke kun at gemme noter, men også dokumenter og filer. Du kan trække stort set alle filtyper ind i en note, som her, hvor vi både har fakturaer, manualer, web-udklip og beskrivelser af vores vaskemaskine.

Samtidig er alt søgbart, så det er nemt at finde, f.eks. er vaskemaskinen her købt i Elgiganten, det står ingen steder i selve noten, men der er vedlagt en faktura på noten, og inde på den faktura står der “Elgiganten”, det betyder at når jeg søger efter “Elgiganten” vil denne note poppe op, fordi der på noten er vedlagt en fil, som indeholder teksten.

Skærmbillede af Apple Notes på macOS 11 Big Sur

👨‍👩‍👧‍👦 Automatisk deling + manuel deling = Smart deling

Det smarte med Apple Noter er at man fra iOS 13 / macOS 10.15 har mulighed for at dele hele mapper + alle undermapper automatisk med ét klik, så ved at lave en mappe med navnet “🏡 Familien Bahl” og placere alt herunder, er alt automatisk delt med min kone Rikke.

Ydermere er det også supernemt at dele enkelte mapper eller blot enkelte noter med andre, så hvis vi skal på ferie med nogle venner eller familie, laver jeg blot en ny mappe eller note, som vi alle har adgang til. Delingen sker nemt via e-mail, link eller iMessage.

Når en note eller mappe er delt, er det nemt at se hvem der har adgang og hvad de har adgang til (kun se, eller også redigere) og samtidig fjerne en adgang, skulle det være nødvendigt 😜 Det er også muligt at se hvem-der-har-skrevet hvad i en note. Hver person får en farve, og ved at sætte flueben i “Fremhæv alle ændringer”, bliver teksten i noten farvet, med den farve der svarer til personen, så det er nemt at se hvem der har skrevet hvad. Det er også muligt at få besked, når en person ændre i en note.

📕 Noter, funktioner og formatering

Hvis du dobbelt-klikker på en note, åbner denne note op i sit eget vindue, du kan tilmed fastgøre denne note, så vinduet altid er øverst, over andre vindue, hvilket gør det nemt at skrive i noten, mens du samtidig arbejder med andre apps f.eks. en browser, et dokument eller lign.

Når du arbejder med noterne, har du muligheder for både at lave check-lister, punktopstillinger, vedlægge billeder, -dokumenter og filer samt en hel række forskellige formaterings-indstillinger.

Som udvikler savner jeg en “Code”-option, men jeg forstår godt hvorfor dette ikke er en del af Noter app’en, det er ikke mange der ville bruge det – og Apple har det med at fokuserer på de funktioner der gavner flest muligt – det er også grunden til at jeg arbejder med andre apps til mit andre formål.

Her har jeg lavet en note, hvor jeg både bruger Titel, underrubrikker, tabeller, checklister, billeder og vedhæftede filer:

📸 Scan dokumenter og billeder med din iPhone eller iPad

Du ved nok allerede, at det kamera der sidder på de nyeste telefoner og iPads er bedre end de fleste scanner du kan købe, og med lidt software-magi kan du tage et billede, konverterer det til et dokument og OCR-læse det, så du ender med et resultat der er bedre end hvad mine HP all-in-one herhjemme kan præstere. Du kan nu også sidde på din Mac, og med ét tryk fra noter appen, aktiverer din iPhones eller iPads scanner funktion:

Aktiver scanner funktion

Når jeg vælger “Scan dokumenter” åbner min iPhone automatisk op, direkte i scanner-modulet, og jeg kan scanne – selv fler-siders dokumenter ind – som straks lander direkte i min note. Som det kan ses her, finder Apples dokument-scanner selv dokumentet, også selvom jeg holder telefon skævt på:

Vi kan også se at dokumentet er blevet OCR-scannet, hvilket betyder at jeg nu kan søge i teksten på det indscannede dokument, pretty cool:

Indscannet dokument – OCR behandlet

📱 iPhone og iPad

Og når nu vi er igang med at snakek om iPhones og iPad. Nu har jeg primært vist skærmbilleder fra min Mac, men Noter virker naturligvis også fra din iPhone, din iPad og fra en hvilken-som-helst computer med Internet via web-appen på iCloud.com.

Alle de samme funktioner som viser herover, er tilgængelig fra iPad og iPhone, men da din iPhone og iPad har en touch-skærm, har de også nogle funktioner, som Mac-versionen ikke har (endnu) – nemlig tegneredskaber. Her er nogle skærmbilleder af Noter på en iPhone med iOS 14:

🗺 Embed fra andre apps

Det er muligt at embedde ting fra andre apps – det kan være en web-snippet fra Safari eller en adresse fra Apple Maps.

Apple Maps

Her har jeg åbnet Apple Maps, fundet er sted, og nu kan jeg nemt sende dette ind i min note – det virker på samme måde fra din iPhone og iPad

Tryk på “Del” og del stedet til Noter

Når du deler en lokation med Noter, kan du nemt vælge om du vil sætte det ind i en ny note eller en eksisterende note. De sidste noter du har haft åbnet er automatisk forslået, og du kan nemt browse frem den rigtige note at sætte det ind i, enten ved at søge alle dine noter igennem, eller vælge fra kategori-listen:

Indsæt Kort i Note

Safari

Du kan også nemt bruge Sharesheet / Del fra Safari, og sende web-adresser ind i dine noter:

Tilføj en hjemmeside til en note

🔑 Password-beskyttede låste noter

Af andre smarte features kan nævnes Password-beskyttede noter, så det er muligt at låse en note med adgangskode.

⌚ Hvis man har et Apple Watch, kan noten også låses op med med uret, hvis dette aktiveres.

📌 Fastgjorte noter (Pinned notes)

Har du en mappe med mange noter i, kan du nu også fastgøre en note til toppen af listen, så de noter altid er øverst og nemme at finde igen.

Fastegjorte noter

🌁 Galleri-visning

Nogle noter tjener sig bedre som et galleri fremfor en liste, dette er nu også muligt med Apple noter

Gallerivisning af noter

📃 Eksporter note til PDF

Deling som PDF

Det er også muligt at eksporterer en note til PDF, som herefter kan deles via e-mail, på Facebook mv.

🙏🏻 Ønskeliste til de kommende versioner af Notes

Der er nogle ting der kunne være fede at have i Noter.app, og nu hvor Apple rent faktisk tager deres egne apps seriøst, med større opdateringer og nye features hvert år, er der en chance for vi kommer til at se nogle af mine ønsker i fremtidige version – forhåbentlig

Links mellem noter
Det kunne være fedt hvis man kunne linke mellem noter, f.eks. hvis jeg nu laver en Note der hedder “Mine biler” hvor jeg i en tabel opsummerer Bil, Nummerplade, Stelnr. – de data vi oftest bruger, men jeg samtidig har en note for hver bil, hvor jeg uddybende har billeder, service-bog mm. Så kunne det være smart, hvis jeg blot kunne trykke på bilen i “Mine biler”-tabellen, og så åbnede den direkte ind på den specifikke note for bilen. Det kunne også være jeg under “Fakturaer” lagde en faktura for “Service 2020 på SKODA”, hvis jeg nu kunne linke denne faktura til den specifikke bil, ville det give et godt overblik.

Udviklere
Mange udviklere har ønsket muligheden for at tilføje kode-stumper til Apple noter, det er ikke noget jeg forventer kommer eller er på tegnebrættet, men derfor kan man jo godt ønske, ikke? 😎

Integration med Reminders/Påmindelser
Det kunne være smart, hvis man kunne integrere Apple Notes checklister med Reminders, så de opgaver man laver inde i Apple notes automatisk blev synkroniseret med Reminders.

URL-genvej
Mange apps understøtter URL-genveje, dvs. en URL som åbner en specifik ting inde i en app. Det kunne være fedt, hvis man kunne højreklikke på en note og vælge “Kopier URL” og så fik man en url alá notes://12345678 – denne url kunne man så bruge i andre apps, f.eks. Påmindelser, Kalender, 1Password, Things, Todoist mm. så det var muligt at deep-linke til specifikke noter. Dette hænger lidt sammen med Ønske #1.

]]>
https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-noter-apple-notes.html/feed 6 1556
🎧 Hvad bruger jeg: Podcasts https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-podcasts.html https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-podcasts.html#comments Wed, 22 Jul 2020 10:08:12 +0000 https://robotnet.dk/?p=1286 Jeg hører rigtig mange podcasts, som i over 90% af mit “playback”-materiale er podcasts ifølge Apples Screen Time der summerer henover både min iPad, iPhone og Mac. De resterende 10% går til musik, hvilket primært er min Spinning-playliste i Plexamp eller akustisk instrumentalmusik når jeg skal arbejde hjemme og børnene larmer 😉

Jeg hører stort set altid et spændende eller informativt podcast på vej til- og fra arbejde og på gå- og indkøbsture. Ja, jeg forbruger mange podcasts – både danske og internationale, så med det sagt, er jeg nok hvad jeg selv vil klarificere som en power podcast-buger.

Igennem de sidste mange år, har jeg været igennem en række forskellige podcast-apps, både fordi der er kommet rigtig mange nye podcast-afspillere på markedet, men også fordi “podcasts” i sig selv, er blevet væsenligt mere populært, hvilket også betyder at de apps der allerede fandtes, rent faktisk er blevet støvet af igen, har fået nyt liv, og bliver udviklet videre på, med en masse nye fede funktioner.

Jeg får tit spørgsmålet, “hvad bruger du til…”. Derfor har jeg startet denne serie på robotnet.dk der hedder “Hvad bruger jeg”, hvor jeg løbende vil dele ud af de ting, apps, teknologier og smarte dimser jeg bruger til at løse diverse problemer og arbejdsopgaver mv. i mit personlige- og arbejdsmæssige liv. I denne artikel skal det handle om noget jeg bruger meget, nemlig – podcasts.

Inden jeg vil dykke ned i den software jeg er endt med at bruge, efter at jeg hen over de 3 måneder har testet en hel række forskellige apps, så lad mig lige fortælle lidt om hvad jeg hører og hvordan jeg hører det.

Hvad lytter jeg til?

Jeg lytter til alt fra plat komik i øjenhøjde med målgruppen – her snakker jeg naturligvis om  Curlingklubben med Maria Fantino og Christian Bonde som sætter spørgsmålstegn ved alle de ting, du ikke havde tænkt over, at du går og tænker over – til virkelig fede udsendelser i Darknet Diaries der primært består af sande historier og Interviews med hackers, penetration testers og udviklere, der deler deres historier om hvad der sker, på de dele af Internettet, hvor de fleste mennesker ikke kommer forbi.

Her er et par fede episoder jeg kan anbefale, hvis du ikke allerede har hørt dem:

 1. Reply All – Long Distance – Hvad der sker, når man ringer tilbage til en scammer
 2. Reply All – Is Facebook spying on you? – Lytter Facebook virkelig til dine samtaler?
 3. Darknet Diaries – The Beirut Bank Job – En pen. tester bliver hyret til at teste en banks sikkerhed, ved at bryde ind i banken, lykkedes det?
 4. Darknet Diaries – Xbox Underground – Sådan blev Microsofts Xbox lækket og knækket!
 5. Dinopocalypse fra Radiolab – Hvad skete der egentlig for 65 millioner år siden?

🎧 Derudover er ALLE historier udgivet på Darknet Diaries værd at lytte til – jeg elsker Darknet Diaries så meget, at jeg er Patreon Subscriber og donerer 5$ hver måned til Jack Rhysider der står bag dette podcast.

Det samme gælder det meste af Reply All’s arkiv, der gemmer sig mange gode historier her. Heavyweight (https://gimletmedia.com/shows/heavyweight) er også anbefalelsesværdigt, hvis du elsker gode historier. Og nu er vi er gode historier er The Habitat fra Gimlet Media (https://gimletmedia.com/shows/the-habitat) en rigtig god historie med en afslutning, altså ikke et løbende show.

Okay, jeg kan se at det her bærer hen mod et separat indlæg i nær fremtid 😉 Lad os komme videre.

Hvordan jeg lytter til det – og mine krav til softwaren?

Langt det meste afspilles fra min iPhone – enten med AirPods i ørerne eller i bilen, og derfor er første prioritet også en lækker og velsmurt iOS-app. Hvis jeg er i gang med et spændende podcast, som jeg ikke lige syntes jeg kan bide over indtil hjemturen, så sker det også, at jeg åbner min podcast-app på min Mac, som gerne skal være synkroniseret, så jeg kan trykke “Play” og fortsætte hvor jeg slap. 

Da jeg hører en del forskellige podcasts, er det også vigtigt at jeg kan organisere mine podcast i “grupper” over dem jeg følger med i, og dem jeg barer hukker ind i, en gang imellem. Ydermere er der også nogle podcasts som jeg ønsker at få notifikationer på, når der er nye episoder. 

Mange moderne podcast-afspillere har en hel række nice features, som bl.a. Trim Silence, som jeg troede jeg havde brug for, men i virkeligheden, når man tester apps der kan alle mulige smarte ting, så viser det sig (for mit vedkomme) at det bare er “features for at være features”, det gav mig ingen gavnlig forbedring og jeg foretrækker det slået fra. Mange podcasts er i dag så velredigerede og personerne bag, så trænede, at den naturlige rytme og balance i podcasten, også er en del af oplevelsen. 

Så kort fortalt, så ønsker jeg en podcast afspiller som kan:

 • Organisere mine podcasts på en overskuelig måde
 • 🔔 Kan sende notifikationer på de podcasts jeg ønsker
 • 🔄 Kan synkroniserer – også play-time med en cloud-tjeneste
 • 🖥 Har en macOS app
 • ⌚ Har en Apple Watch app
 • 🏎 Har en CarPlay app
 • 🔼 Gerne understøttelse for Apple Shortcuts / Genveje
 • ✔️ Har mulighed for “Marked all as played”, så jeg ikke starter med en app med 500 uafspillede episoder, jeg snakker til dig Google Podcasts

Spotify – den dækker på ingen måder mit behov

Lad os starte med Spotify. Den har aldrig været på min liste over apps jeg bruger til Podcasts, men fordi Spotify har den næststørste markedsandel af alle podcast-apps (hvis du er bruger af deres musikstreaming-tjeneste, hvilket rigtig mange er (fordi deres musik-tjeneste er freakin’ awesome), er det måske også helt naturligt at bruge Spotify til Podcasts, og det er helt sikkert forklaring på den høje markedsandel) for det er IMHO ikke deres podcast-oplevelse, der trækker brugere til.

Der er mange mangler, og hele den måde Spotify organiserer mine podcasts på, gør mig forvirret hver gang jeg åbner appen – Hvor er jeg kommet til? Hvad var jeg i gang med at høre? Og de mange klik for at starte en afspilning, er alt for kompleks når man sidder i bilen. Jeg talte lige, 4 tryk med fingeren for at komme ind på et show. Det skal være maks 1 tap. 💥

Ingen Shortcuts/Genveje integration. Og notifikationer for nye episoder? Dem er der heller ingen af. Grupperinger? Nope! Der mangler mange funktioner og en helt ny tankegang, hvis Spotify skal gøre sig håb om at ramle ind i min favoritliste. Desværre.

Side-note: Spotify har købt en masse podcast-produktioner som bl.a. Gimlet Media, lad os håber de i alt evighed stadig bliver udgivet på andre platforme, jeg ville hade at blive låst inde i Spotify, for jeg hører mange af de podcasts som Spotify har købt. Indtil videre har de lovet, at de podcasts jeg hører, udgives på alle platforme, men bliver udgivet først på Spotify og dagen efter på andre platforme. Det er OK!

Spotify. Brug den til musik, det er den super god til, og lad os så fortsætte med de “rigtige” podcast-apps.

Pocketcasts

Pocket Casts var en af de første gode apps til Android og iOS som blev lanceret i App Store, og det gør Pocket Casts til en af de ældre herre i denne liga. En af de funktioner, det var banebrydende dengang, var at Pocket Casts gemmer dine feeds på en server, så det med at holde dit podcast-bibliotek opdateret var hurtig og havde minimale effekter på batteriets levetid, mange andre apps dengang, opdaterede i baggrunden på telefonen, hvilket åd en masse strøm. Meeeen, den feature var unik dengang, i dag forventes dette af alle Podcast-apps 🙂 Så lad os snakke om noget af det den kan i dag.

Fra et designperspektiv er Pocket Casts i mine øjne en flot og simpel app, den er nem at navigere rundt i, nem at overskue og den har alt hvad du forventer- og ønsker af features fra playlister til afspilningshastigheder.

Ligesom de fleste andre apps, trækker Pocket Casts også deres data fra Apple Podcasts API, hvilket betyder, at hvis et podcast er tilføjet i Apples Podcast app, er det også tilgængelig i Pocket Casts.

Ydermere har Pocket Casts en af de bedste macOS-apps til podcast-afspilning, og en lækker Apple Watch App. Og har du en Android-enhed, virker Pocket Casts også her!

Det største minus er, at Pocket Casts ikke er gratis, hvis du ønsker at gøre brug af deres Premium-funktioner, så koster Pocket Cast Plus 8 kr. / måned eller 85 kr. pr. år og selvom det er småpenge og går til at støtte en dygtig udvikler, så findes der mange gratis alternativer, og hvis de gratis alternativer er lige så gode, eller bedre? … Jeg er ikke nærig! og betaler gerne, hvis jeg føler jeg får mere ud af et produkt, der koster penge, og derfor var jeg også Plus-kunde i mange år – men nu er der alternativer, og dem prøvede jeg, og jeg skiftede 😮

🌐 Besøg PocketCasts.com for mere information

Castro

Udover Pocket Casts, har Castro også været en app som jeg har testet meget, og brugt over en længere periode, jeg har betalt for den igennem de sidste 2 år, men har nu opsagt mit abonnement. Castro udmærker sig især ved at have et velsmurt kø-system, der gør det nemt at styre sin “Up next” og administrere mange podcast.

Castro har som sagt en unik tilgang til at styre de podcasts og shows du abonnerer på. Når nye episoder kommer ind, kan du vælge at sætte et show i kø eller arkivere det. Denne funktion er nyttig, hvis du lytter til shows, der har daglige episoder. Hvis du har foretrukne shows, kan du indstille dem til automatisk at rykke ind i køen, så du aldrig går glip af dem. Jeg elsker Castros innovative tilgang- og måde at styre podcasts på. Hvis du er en person, der lytter til mange forskellige podcasts, vil Castro være en god app til at håndtere dette.

En anden af ​​Castros funktioner er muligheden for at importere MP3-filer via iCloud Drive. Denne funktion giver dig mulighed for f.eks. at indlæse f.eks. DRM-frie lydbøger. En af de andre apps, jeg kiggede på (Overcast) understøtter en lignende funktion, men den er begrænset til 2 GB i den samlede filstørrelse (Bemærk at Castro Plus påkrævet). Castro inkluderer også support for import af adgangskodebeskyttede feeds.

Og apropos Castro Plus. Ligesom med Pocket Casts, kan du bruge Castro gratis, men mange funktioner kræver et abonnement (169 kr. pr. år) som trim-slience, voice-improvements, natte-tilstand, brugerdefinerede appikoner mm. er underlagt Plus-brugere.

Castros overordnede design er super, der er ikke en finger at sætte på noget her! Jeg har brugt appen helt tilbage fra de første beta-versioner som udvikleren sendte ud via Test Flight, og jeg har elsket at se den udvikle sig igennem de sidste år. Hvis jeg skal anbefale en alternativ app, til den jeg selv bruger nu, skal det helt sikkert være Castro!

Castro kan downloades i App Store og du kan læse mere om Castro på deres hjemmeside castro.fm.

Podimo

Lige en side-note til Podimo. Jeg har lyttet til nogle podcasts fra Podimo-universet, men da de desværre kun kan lyttes til fra deres egen app, er det efterhånden meget sjældent at jeg kommer forbi podcasts herinde, da deres podcasts ikke dukker op i de apps jeg bruger.

Podimo er i og for sig en hel fin podcast-player, men har hverken support for CarPlay eller Apple Watch – og heller ikke en Mac app, ingen import af feeds ude fra – ja der er mange mangler. Så den er desværre for mig blot et lukket eco-system, jeg en gang imellem sætter ørene til, når jeg husker det og falder over noget spændende. App’en har potentiale, men der er et stykke vej endnu 🙂

Jeg ville ønske Podimo åbnede op ligesom Spotify, så det f.eks. var reklamefrit hvis du hørte et podcast i deres app og betalte det månedlige abonnement, men samtidige at man havde muligheden for at høre det på andre platform understøttet af reklamer, kunne være fed!

De mange andre

Udover Pocket Casts og Castro som jeg personligt har brugt- og betalt for igennem flere år, og skiftet lidt imellem, har jeg over de sidste 3 måneder intensivt testet en hel række podcast-apps, over 9 forskellige – herunder også beta-versioner af kommende features fra mange af de store, så jeg kunne teste hvordan de virker på iOS 14; Overcast, Downcast, Google Podcasts, Breaker, Procast, Castbox m.fl. Og der er rigtig mange, rigtig fede podcast-afspillere til iPhones.

Men med beta-lanceringen af iOS 14 (iOS 14 lanceres til efteråret 2020) tog jeg endnu et kig på Apples egen Podcast afspiller, Apple Podcasts, som jeg ikke har brug tid på siden engang tilbage i iOS 8-9 for 5 år siden. Wow, der er sket meget. Nu nævnte jeg at Spotify var den 2. største podcast-app – der er ingen tvivl om at Apples egen podcast app er den største, faktisk den største i hele verden, der er ingen – heller ikke på Android – der overgår Apple Podcast i brugerantal – og den er faktisk med de seneste opdateringer blevet overraskende god, og god nok til at være repræsenteret som den førende podcast-app i verden. 😮

Jeg har de sidste mange år, som standard slettet Apples egne apps. Deres Påmindelser.app, deres kort-tjeneste, deres musik-afspiller, deres podcast app, deres vejr-app, deres.. alle Apple app plejede at være meget begrænsede og alt for simple, som var de designet specifikt til mine bedsteforældre, der kun kunne håndtere maks. 1 funktion i hver app. Det er som om Apple de sidste 2 år, har ændret kurs, alle deres apps er skrevet om fra bunden, der er lagt kærlighed bag og de alle har to niveauer – du kan bruge dem som en helt simpel app, men du kan også åbne motorhjelmen og fine-tune og bruge alle de mange avancerede funktioner, hvis du ønsker. Det er lækkert.

Jeg skrev tidligere om Reminders/Påmindelser.app, som jeg er begyndt at bruge igen til bl.a. mine indkøbslister og private TODO-lister. Jeg har også flyttet mine private noter tilbage til Apple Notes, efter at have brugt Dokuwiki igennem de sidste 7 år og nu, har jeg altså ogås flyttet mine podcasts tilbage i Apples Podcast app – og det skal resten af denne artikel handle om.

Apple Podcasts

Apple Podcasts app på macOS 11 Big Sur Beta

Apple har som sagt over de seneste år omskrevet deres Podcast app helt fra bunden – og den nye Podcast app fra Apple, som jeg aldrig har haft kigget på før nu, overrasker! For væk er følelsen af en simpel podcast player for begyndere integreret i et oldgammelt stykke langsomt software kaldet iTunes – Apple Podcast er nu en selvstændig og hurtig app, der er lige så meget til begyndere, som den er til Power Users, for under motorhjelmen gemmer der sig et hav af features! Det skal vi kigge på i denne artikel, og så kan du se hvorfor jeg har valgt at skifte mine betalingsapps ud med denne gratis podcast-app fra Apple.

Podcast macOS app – Hvad er Catalyst?

Lad os starte med at kigge på Mac appen, for faktisk er Mac appen den samme app som til iOS. Apple har udviklet og lanceret en teknologi kaldet Catalyst, som gør det muligt for udviklere at skrive én app, som virker på kryds og tværs af alle Apples produkter i hele eco-systemet – fra uret til TV’et til iPads og iPhones og ja – Mac. Apple har nu også spist deres eget hundefoder, og skrevet den nye Podcast app i Catalyst, hvilket betyder at det er den samme app på alle platforme – samme funktioner – samme opbygning – den eneste forskel er brugerinterfacet, som skiller sig ud på de forskellige platforme.

Synkroniseret på alle devices

Som vi kan se her, var en af mine punkter udover en Mac app, at man kan fortsætte hvor man slap, og det er dette skærmbillede et utrolig godt eksempel på: “> Resume Episode” knappen og “57 minutter tilbage” siger alt 😜 Jeg kan fortsætte hvor jeg slap, og det er instant synkroniseret mellem mit Apple TV, min iPad, mit ur, min Mac og min iPhone via iCloud.

Apple Podcast på macOS 11 – Resume Episode

Notifikationer for nye episoder

En anden vigtig ting er notifikationer. Der er nogle podcasts jeg gerne vil holdes opdateret på, og andre hvor jeg en gang imellem blot ønsker at åbne og spille en episode, f.eks. har jeg det sådan med Curlingklubben, Mads & Monopolet, Radiolab mv.

Curlingklubben kommer med en ny episode hver dag, og jeg ønsker ikke at blive påmindet hver dag 😉 Jeg lytter til en episode en gang imellem, og det er superfedt, at jeg blot kan åbne showet op, vælge en episode jeg ikke har lyttet til før, og streame den direkte fra nettet eller hente den ned, alt efter hvad jeg ønsker. Jeg kan selv tage stilling til det.

Omvendt følger jeg troligt med i nye episoder fra Darknet Diaries, og deres episoder bliver pushet ud med notifikationer og automatisk hentet ned – klar til afspilning – faktisk føler jeg, at jeg har mere kontrol over mine podcasts med disse funktioner, end nogensinde før – selv en dengang jeg brugte Castro. Ret vildt. Godt gået Apple!

Du har et valg – nemt eller avanceret

Som jeg skrev tidligere, er den nye Podcast.app lavet i to niveauer, for begyndere OG for power-users, du kan arbejde i begge niveauer, så hvis du ønsker, kan du nemt åbne op og det er også sådan jeg opnå de notifikations-indstillinger som beskrevet herover. Lad mig give et eksempel på dette.

Hvis jeg åbner Indstillingerne for et Show/Podcast/Serie (kært barn, mange navne), kan jeg her meget nemt vælg hvordan jeg ønsker at håndtere mine episoder. F.eks. kan jeg vælge at afspille i den rækkefølge de enkelte episoder er udgivet – genialt hvis der er en historie, eller afspille de nyeste først, hvis det f.eks. er nyheds-relateret. Vi kan også se at der er inkluderet en lille forklaring i bunden, der fortæller mere om den indstilling jeg har valgt. Nemt for begyndere at bruge.

Men som sagt, så kan jeg også åbne op for de avancerede funktioner, ved blot at vælge “Specielle indstillinger” og nu får jeg flere indstillinger, som giver mig fuld kontrol over hvordan jeg ønsker at håndtere dette podcast:

Automatisk opdatering og hentning hver time

Jeg har herover valgt at jeg ønsker at afspille de ældre først, og så op til de nyeste, at den automatisk skal episoderne ned på min iPhone, så de ligger klar, den skal tjekke efter nye episode hver time og automatisk slette podcasts fra min telefon, så de ikke fylder, efter jeg har hørt dem.

Mine indstillinger for et podcast, jeg ikke gider at have notifikationer på, men blot manuelt hopper ind i hører en gang imellem:

Manuel opdatering og ingen automatisk hentning

Apple Watch

Lad os spring fra Mac til uret. Apple Watch har en superlækker lille Apple Podcast-app, det virker uafhængigt at din telefon, så jeg kan lade telefonen ligger derhjemme og høre podcast på farten – uret kan streame direkte til min AirPods, Beats eller andre Bluetooth hovedtelefoner.

Hvis du har et LTE/4G Apple Watch, kan du streame podcasts direkte fra clouden, hvis du har et ur uden mobil-data, har du 32 GB plads på Series 5 (8 GB på de ældre modeller) til at offline-gemme podcasts, du kan lytte til på farten. 32 GB giver rigeligt med plads – et podcast fylder ca. 1-2 MB pr. minut, så 15 podcasts på hver 30 minutter vil være omkring 0.7 GB 😎

iPhone app

Okay, som sagt er vores iPhone app bygger på samme kodebase som vores macOS app, så lad os lige starte med en masse skærmbilleder for at sammenligne. Her har jeg lavet en nogle skærmbilleder som viser den funktionalitet jeg også har vist herover på Mac-udgaven:

Transscription Søgning

Apple har lanceret en ny AI-tjeneste, som automatisk transskriber alle podcasts, det betyder at Apples servere automatisk omsætter al tale til tekst, og det åbner op for en ny spændende funktion – nemlig søgning i podcasts.

Tidligere har man kunne søge titlen og den episode-beskrivelse som podcast-udgiverne har lagt op, men nu kan du altså også søge i det der bliver sagt. Det giver mulighed for at finde meget specifikke podcasts, omhandlende meget specifikke emner. F.eks. som her i dette eksempel, hvor jeg søger på alle podcasts omhandlende Apples nye macOS 11 Big Sur:

Nyt i iOS 14 og macOS 11 Big Sur

Apples nye trends er ikke kun at opdaterer operativsystemerne hvert år, men også forbedre de mange native apps som Podcasts.app, Påmindelser.app, Beskeder.app, Noter.app mv.

Podcasts-appen får en større revision i år med bl.a. personlige forslag og mange små nye forbedring.

Ligesom Apple Music lærer Apples Podcasts-app nu dine personlige præferencer, for at foreslå nye podcasts tilgængelige på platformen, hvilket gør den mere tilpasset for hver bruger.

Podcast app’en i iOS 14 og macOS 11 der kommer til efteråret, inkluderer også en ny “Up Next” funktion med din personlige kø over episoder du ønsker af afspille nu- og “bag efter”. Den nye kø gør det lettere at genoptage, hvor du slap og organiserer dine podcasts i den række du ønsker at høre dem i. Ydermere vil on-device AI lære dig at kende, og selv begynde at forstå hvordan- og hvad du ønsker at afspille, og komme med forslag til dette.

Både iOS 14 og macOS 11 bliver frigivet til alle senere på året. Udviklere og beta-testere kan allerede nu installere de første test-versioner af de nye operativsystemer, men vær opmærksom på, at beta-versionerne er test-versioner som betyder at ikke alt virker, bl.a. virker NemID app’en på iOS 14 beta! 🙂

Rygter om eklslusivt content

Ligesom Apple med Apple TV+ er begyndt at lave en masse originalt indhold til tv-skærmene, med stor succes, går der også mange rygter om, at Apple arbejder med et stort budget på en masse nye originale podcasts, som bliver udgivet eksklusivt på Apples Podcast-platform.

Siri og Siri Shortcuts

Apple Podcast virker også med Siri – men vigtigst af alt også med Siri Shortcuts (Siri Genveje på dansk). Det gør det muligt at automatiserer en masse, bl.a. starter Podcast.app’en selv op og trykker “Play” når den forbindes til min bil, boom! 💥🏎. Det fungerer rigtig godt! Jeg planlægger at udgive en række artikler om Shortcuts i nær fremtid her på bloggen!

Siri: Afspil og abonner på podcasts

Afspil din foretrukne podcast, lyt til en ny podcast, og abonner på podcasts. Sig “Hej Siri”, og derefter kan du f.eks. sige:

 • “Afspil Curlingklubben”.
 • “Afspil sidste episode af Monopolet”.
 • “Hvilken podcast er det?”.
 • “Abonner på denne udsendelse”.

Siri: Styr afspilning

Bed Siri om at styre afspilning af en podcast, som du lytter til. Du skal blot sige “Hej Siri” og derefter f.eks.:

 • “Sæt på pause”.
 • “Gå 30 sekunder tilbage”.
 • “Afspil den med dobbelt hastighed”.
 • “Spring 10 minutter frem”.

Hvad nu hvis de andre blev gratis?

Jeg er blevet så glad for den nye Podcast.app i iOS 14 og på macOS Big Sur, at selvom de andre apps, jeg har brugt- og betalt for de sidste mange år, skulle blive gratis, ville jeg stadig holde fast i Apples app, som det er lige nu.

Det kan jo være, at “de andre” kommer med nogle fede funktioner i fremtiden, som jeg er nødt til at teste – men som landet er lige nu, er jeg nødt til at sige, at den fedeste Podcast-afspiller til iPhone er Apples Podcast App! Utroligt nok havde jeg ikke selv forventet denne konklusion for 3 måneder siden, da jeg startede med at teste de mange Podcast apps, men Apple har virkelig gjort noget, for at up deres app-game og den seneste iOS 14 / macOS 11 opdatering rykker det endnu et niveau op.

]]>
https://robotnet.dk/2020/hvad-bruger-jeg-podcasts.html/feed 2 1286
📬 Jeg har lavet et nyhedsbrev https://robotnet.dk/2020/%f0%9f%93%ac-jeg-har-lavet-et-nyhedsbrev.html https://robotnet.dk/2020/%f0%9f%93%ac-jeg-har-lavet-et-nyhedsbrev.html#comments Tue, 21 Jul 2020 15:00:27 +0000 https://robotnet.dk/?p=1264 Jeg har nu implementeret et nyhedsbrev her på Robotnet.dk. Boom! 💥

Du kan tilmelde dig listen “Nye indlæg” som betyder at du modtager en e-mail når jeg udgiver nye indlæg her på sitet.

Du kan også tilmelde dig mit Nyhedsbrev hvor jeg sender noget ud, når jeg har noget spændende nyt at fortælle! 😃

Håber du tilmelder dig, hvis ikke for “Nye indlæg”, så for mit nyhedsbrev, hvor jeg håber at dele spændende ting, som f.eks. gode tilbud, nyheder indenfor Smart Home og de teknologier jeg blogger om her på Robotnet.dk.

Jeg lover at jeres e-mail adresse ikke bliver delt med nogle 3. part eller brugt til markedsføring/SPAM. Det er gratis, og du kan altid afmelde dig igen med et simpelt link i bunden af alle mails der bliver sendt ud.

Få 🤖 i din indbakke - helt gratis

]]>
https://robotnet.dk/2020/%f0%9f%93%ac-jeg-har-lavet-et-nyhedsbrev.html/feed 1 1264
🔥 Weber kuglegrill – nu med termometer https://robotnet.dk/2020/%f0%9f%94%a5-weber-kuglegrill-nu-med-termometer.html https://robotnet.dk/2020/%f0%9f%94%a5-weber-kuglegrill-nu-med-termometer.html#comments Tue, 21 Jul 2020 14:24:54 +0000 https://robotnet.dk/?p=1253

Vores Weber Q3200 får nu en ny lillebror 🔥 Gas er nemt og praktisk – men der er nu ikke noget så godt som en rigtig grill ⚡🍖😋 Første projekt var skumfiduser og kiks! 🥳

facebook.com/danielbahl

Jeg købte en ny kul kuglegrill fra Weber som en “lillebror” til vores elskede Q3200 gas-grill. Jeg købte grillen uden termometer, fordi jeg tænkte.. pyt! Jeg har jo et Weber iGrill Bluetooth Termometer, men helt ærligt, man sidder ikke og roder med bluetooth, når solen skinner og man hygger med familie og venner. Kort fortalt: Jeg fortrød at jeg ikke købte en med termometer indbygget

🌡 Der er en løsning på alt 😎

Jeg hoppede på Amazon og søgte efter Grill Thermometer og fandt denne lækre sag fra Pixnor med gode anmeldelser, som jeg straks bestilte. 24 timer senere blev den leveret med UPS:

Efter en opmåling, fik jeg boret et passende 9mm hul. Jeg startede med at bore et lille 1mm hul, og udvidede herfra en del gange, indtil det var de ønskede 9mm. Jeg fjernede tapen og smurte lidt Rust-Oleum på som jeg havde liggende, lige for at forsejle det lidt. Det gik smertefrit at bore et lille hul, uden at skade emaljen eller andet.

Herefter blev termometeret installeret, og boom! Det ser forrygende ud og efter en hurtig test her til aften, virker det også utrolig præcist! – en super fed lille opgradering til ~80 kr. 🔥

Weber kuglegrill med eftermonteret termometer
]]>
https://robotnet.dk/2020/%f0%9f%94%a5-weber-kuglegrill-nu-med-termometer.html/feed 4 1253