Om Robotnet.dk og denne blog

I september 2016 købte min kone og jeg et 190m2 parcelhus fra 1966, som vi har til mål at lave til vores drømmehus. Det projekt – eller hvertfald den tekniske del heraf, kan du følge på vores blog, der kort fortalt handler om at lave vores hjem til et smart hjem!

Så velkommen til bloggen der handler om at gøre vores liv en smule nemmere og mere komfortabelt ved hjælp af smart teknologi og dimser. 🤖

Bloggen her, vil også rumme diverse tekniske indspark fra Nørden Daniel, tips & tricks samt ting fra mit hverdagsliv, som ikke nødvendigvis handler om smart home-teknologi og IoT.

Sommeren 2019 / Kilde: 3D Luft-foto fra kortforsyningen.dk

🏡 Fra 2016 til nu…

Siden vi blev husejere er der sket meget – det meste af huset er lavet helt om, så det passer ind i vores ønsker og smag – og vi har både hygget selv med arbejdshandsker samt hyret malerer, VVSere, tømrer, elektrikerer og murer til at fikse-, ombygge- og opbygge huset til vores ønsker. Der er ikke mange af de oprindelige tanker tilbage – og vi er ved at være der, hvor vi gerne vil være med huset. Og derfor er det nu tid til at kigge på de smarte ting, der skal fylde vores hjem og liv.

Logo til min blog: Robotnet.dk

🤖 Gadgets og smarte dimser

Jeg har altid interesseret mig for elektronik og gadgets, og størstedelen af det elektroniske legetøj, jeg havde som barn, blev skilt ad, undersøgt og i nogle tilfælde ombygget til noget endnu sejere. 🙊😆 Da vi i 90’erne fik en Amiga Commodore 64 i hjemmet, faldt interessen hurtigt på programmering i BASIC – og jeg lærte hurtigt at bygge små spil og programmer – en interesse der fulte med efterhånden som vi opgraderede til Amiga 500, IBM PC mv.

Interessen og lysten til at lære, udvikle og skabe følger mig stadig den dag i dag, hvor jeg nu som partner i ServicePoint A/S er i føretrøjen for en række teknologi-relaterede brands.

Læs mere om Daniel på danielbahl.com

🥅 Hvad er målet?

Vores familie, som består af Tilde, Magnus, Rikke og jeg (red. Daniel Bahl). Og ikke at forglemme voreskat, My.😺 🐈 skal alle skalkunne drage fordel af- og bruge den opgraderde teknologi, dvs. intet nørdet – bare fordi det er nørdet.

Det skal være brugervenligt, altid fungereog det skal helst kunne anvendes af- og bringe gavn til hele familien, yep, inklusive konen som er af vestjysk oprindelse, og det siger alt, om de krav der stilles til funktioner og brugbarhed. 🙊

Rikke gider ikke dimser, der ikke fungerer, eller ikke tjener et meningsfyldt formål.

🏰 Sådan startede vi..

Jeg startede ud med at udvikle alt selv, fra bunden. Det kom der en masse sjove- og super fede ting ud af, men det var ikke nemt at dele hjemmelavet og meget specifik kode med andre. Faktisk var det umuligt. Og det var lidt synd, for rigtig mange har fået inspiration af mine opslag på sociale medier, og vil også gerne lege med.

Skærmbillede fra 2017 iPad i køkkenet: Bahl Dashboard v2. 100% Hjemmelavet. 0% Shareable.

Derfor skiftede jeg i 2018 til den åbne platform Home Assistant, som nu er centrum for alt home automation i huset. Denne blog handler derfor om hvordan jeg kobler alt op omkring vores Home Assistant miljø, og hvordan hele vores Home Assistant er bygget op.

👨‍🎤 Update: Mange spørger hvad der skete med alt min kode til mit hjemmelavede projekt herover. Bare rolig. Projektet lever videre, og drifter i dag en række 60” infoskærmedashboard på kontoret med vitale data for drift, mål og support. Og til alle der spørger om de kan få en kopi. Beklager. Heraf problemstillingen og grunden til skiftet til Home Assistant – min kode herover det bygger på en hel række propæritære core-komponenter, jeg ikke ønsker at dele, da de også ligger grund for hele den tekniske platform mine virksomheder er bygget op på.

️️🏡 Home Assistant

Skiftet til Home Assistant var skidt. Jeg elskede mit UI herover og de første versioner af Home Assistant (herefter Hass) var virkelig virkelig grimt. Heldigvis er der sket meget siden, og med de seneste tiltag omkring Hass’ nye design-system Lovelace, begynder man så småt at kunne lave et UI der både er brugbart og lækkert at se på.

Jeg har nu i 2019 fået udfaset alt mit gamle kode. Og fået konverteret alt logik til Home Assistant sammen med en række addons som bl.a. node-red. Alt kører ydermere fra en enkelt Raspberry Pi. Og så der sat daglig backup / snapshots til Google Drive, så hvis uheldet skulle være ude, er det nemt at restore.

Vores Home Assistant – December 2019
close

Få 🤖 i din indbakke - helt gratis