Om Robotnet.dk og denne blog
I september 2016 købte jeg et 190m2 parcelhus fra 1966, som jeg har til mål at lave til mit drømmehus. Det projekt – eller hvert fald den tekniske del heraf, kan du følge på min blog, der kort fortalt handler om at lave mit hjem til et smart hjem! 😜️
Så velkommen til bloggen der handler om at gøre mit liv en smule nemmere og mere komfortabelt ved hjælp af smart teknologi og dimser. 🤖
Bloggen her, vil også rumme diverse tekniske indspark fra Nørden Daniel, tips & tricks samt ting fra mit hverdagsliv, som ikke nødvendigvis handler om smart home-teknologi og IoT.
🏡 Fra 2016 til nu…
Siden jeg blev husejer, er der sket meget – det meste af huset er lavet helt om, så det passer ind i mine ønsker og -stil. Der er ikke mange af de oprindelige tanker tilbage – og jeg er ved at være der, hvor jeg gerne vil være med huset. Og derfor er det nu tid til at kigge på de smarte ting, der skal fylde mit hjem og liv 😃️
🤖 Gadgets og smarte dimser
Jeg har altid interesseret mig for elektronik og gadgets- størstedelen af det elektroniske legetøj, jeg havde som barn, blev skilt ad, undersøgt og i nogle tilfælde ombygget til noget endnu sejere. 🙊😆 Da vi i 90’erne fik en Amiga Commodore 64 i hjemmet, faldt interessen hurtigt på programmering i BASIC – og jeg lærte hurtigt at bygge små spil og programmer – en interesse der fulgte med efterhånden som vi opgraderede til Amiga 500, IBM PC mv.
Interessen og lysten til at lære, udvikle og skabe følger mig stadig den dag i dag, hvor jeg nu som partner i ServicePoint A/S er i førertrøjen for en række teknologi-relaterede brands.
Læs mere om Daniel på danielbahl.com
🏰 Sådan startede jeg..
Jeg startede ud med at udvikle alt selv, fra bunden. Det kom der en masse sjove- og super fede ting ud af, men det var ikke nemt at dele hjemmelavet og meget specifik kode med andre. Faktisk var det næsten umuligt. Og det var lidt synd, for rigtig mange har fået inspiration af mine opslag på sociale medier, og vil også gerne lege med.
Derfor skiftede jeg i 2018 til den åbne platform Home Assistant, som nu er centrum for alt home automation i mit hus. Denne blog handler derfor om hvordan jeg kobler alt op omkring vores Home Assistant miljø, og hvordan hele vores Home Assistant er bygget op.
👨🎤 Update: Mange spørger hvad der skete med alt min kode til mit hjemmelavede projekt herover. Bare rolig. Projektet lever videre, og drifter i dag en række 60” infoskærme/dashboards på kontoret med vitale data for drift, mål og support. Og til alle der spørger om de kan få en kopi. Beklager. Heraf problemstillingen og grunden til skiftet til Home Assistant – min kode herover det bygger på en hel række proprietærer core komponenter som jeg ikke ønsker at dele, da de også ligger grund for hele den tekniske platform mine virksomheder er bygget op på.
️️🏡 Home Assistant
Skiftet til Home Assistant var skidt. Jeg elskede mit UI herover og de første versioner af Home Assistant (herefter Hass) var virkelig virkelig grimt. Heldigvis er der sket meget siden, og med de seneste tiltag omkring Hass’ nye design-system Lovelace, begynder man så småt at kunne lave et UI der både er brugbart og lækkert at se på.
Jeg har nu i 2019 fået udfaset alt min gamle kode. Og fået konverteret al logik til Home Assistant sammen med en række addons som bl.a. node-red. Alt kører ydermere fra en enkelt Raspberry Pi. Og så der sat daglig backup / snapshots til Google Drive, så hvis uheldet skulle være ude, er det nemt at restore.