Jeg rækker hånden op til spørgsmålet, “Hvem prøver forskellige rabtkoder ved checkout?”. Gør du?

Jeg er typen der altid lige skal prøve med de forskellige “standard” rabatkoder, når jeg shopper online, og jeg tror I ville blive ligeså overrasket over hvor tit det virker, som jeg blev overrasket over for hvor få mennesker der gør det! Derfor besluttede jeg mig for at skrive en artikel her på Robotnet.dk om rabatkoder, kuponkoder, discountcodes, couponcodes, tilbud til nye kunder – ja, de små koder har mange navne 🎫

Jeg er typen der altid bruge 2-3 minutter på at prøve de forskellige “standard” rabatkoder, når jeg køber online, og jeg vil med et slag på tasken sige at det virker omkring 20% af gangene, dvs. på mere end 1 ud af 5 hver ordre, ender jeg med at få en rabat på min bestilling, og det er værd at tage med 🙂

Jeg læste en undersøgelse foretaget af et norsk firma, der omhandlede hvorvidt rabatkoder var med til drage en kunde med en bestemt web-shop – og om rabat-koder havde en direkte indflydelse på impulskøb. Deres konklusion var at der (hvert fald i Norge) ikke var stor fokus på rabatkoder. Det typiske svar lød at folk brugte prisindeks-tjenester ligesom f.eks. Pricerunner, og ikke begyndte at sammenligne priser ud fra mulige rabatkoder.

Jeg ved godt at denne undersøgelse handler om noget helt andet, end dette blogindlæg, men denne undersøgelse fik mig til at tænke, “gad vide om lige så få danskere har fokus på rabatkoder” – jeg spurgte rundt i min omgangskreds; ingen havde det ligesom jeg, der brugte et par minutter på at prøve forskellige rabatkoder ved checkout – medmindre de specifikt havde en kode – enten annonceret på websitet eller fra et nyhedsbrev. Bazinga! En idé til et blogindlæg var født!

Jeg vil med dette blogindlæg dele nogle tips fra min hemmelig rabat-gryde, der forhåbentlig resulterer i, at du også kan rykke nogle procenter af dine online bestillinger fremadrettet

Stort set alle webshops har et “rabatkode”-felt, som hvis udfyldes med en gyldig kode, giver dig en rabatsats på hjemmesiden. Rabatterne kan være alt fra et procent-beløb af dine køb til andre tjenester som f.eks. gratis fragt eller “gratis gave”.

Jeg har valgt at dele dette artikel op i 7 forskellige kategorier, som du altid bør prøve, inden du trykker “Betal” 😎

7) RABAT (efterfulgt af en værdi)

RABAT10 og RABAT20 (eller SAVE10 og SAVE20 på internationale websites) er to super almindelige rabatkoder, der ofte bruges på rigtig mange hjemmeside. Det er altid de første koder jeg tester, og har haft overraskende succes med netop denne RABAT-kode 😜 – 5, 10, 15 eller 20% er alle værd at tage med.⚡ Du kan også i stedet for besparelsesbeløbet (f.eks. RABAT20 for 20% rabat), prøve med det aktuelle årstal (f.eks. RABAT21 eller RABAT2021 for 2021).

 • RABAT / SAVE
 • RABAT5 / SAVE5
 • RABAT10 / SAVE10
 • RABAT15 / SAVE15
 • RABAT20 / SAVE20
 • SPAR10

I internationale butikker har jeg også ofte haft held med

 • 20OFF, 10OFF, 5OFF mv.

6) Sæsonbestemte rabatkoder

Der er intet som en ny sæson, der kan få netbutikkerne i gavehumør. Betegnelserne SOMMER, FORÅR, EFTERÅR og VINTER (SUMMER, SPRING, FALL, og WINTER på Internationale websites) er alle velfungerende rabatkode på deres respektive tider af året. Du kan også prøve at tilføje en værdi som 10 eller 20 efter ordet. Tro mig, SOMMER10 – har virket overraskende mange gange for mig. ☀️

 • SOMMER10 / SUMMER10
 • FORÅR10 / SPRING10
 • EFTERÅR10 / FALL10
 • VINTER10 / WINTER10
 • Prøv også UDEN ET TAL eller med andre tal som f.eks. 5,15, 20…

Du kan også prøve med den aktuelle måned du er i, f.eks. DECEMBER10 eller SEPTEMBER5.

5) Ferie og helligdage

Mange undersøgelse viser, at vi har en tendens til at shoppe lidt mere online, når vi har ferie, og sidder derhjemme. Og lige netop her, er der en forskel fra land til land. I Danmark og på danske netbutikker er det ofte rabatkoder som JUL, PÅSKE, PINSE og NYTÅR der dominerer rabatkoderne, ofte kombineret besparelsesbeløbet (f.eks. 20 for 20% rabat), eller det aktuelle årstal (f.eks. XMAS21 eller XMAS2021 for år 2021).

 • JUL10 / CHRISTMAS / XMAS
 • PÅSKE10 / EASTER
 • PINSE10 / WHITSUNDAY
 • NYTÅR10 / NEWYEAR
 • FERIE10 / HOLIDAY
 • Prøv også UDEN ET TAL eller med andre tal som f.eks. 5,15, 20…

I andre lande ser vi også koder f.eks for St. Patrick’s day, hvor koder som LUCK, LUCKY eller bare STPATRICK bruges, ofte kombineret besparelsesbeløbet (f.eks. 20 for 20% rabat).

 • LUCK20
 • LUCKY20
 • STPATRICK20

De mest populære dage på året for webshops er, som mange allerede ved, de internationale shopping-dage som vi også har adopteret med stor stil her i lille Danmark. Jeg taler naturligvis om Black Friday og Cyber ​​Monday. De fleste webshops har i dag en eller anden form for rabat disse dage, og ofte er koderne de samme år efter år, prøv koden CYBER eller CYBERMONDAY på Cyber ​​Monday – og naturligvis SORT, BLACK eller BLACKFRIDAY på Black Friday.

 • BLACK20 / BLACKFRIDAY
 • CYBER20 / CYBERMONDAY

4) Medier og reklamer

Hvis du ligesom jeg hører mange podcasts, har du sikkert også oplevet, at især mange internationale podcasts, bliver sponsoreret af et firma, typisk til ordlyden “Brug rabatkoden podcast og få 10% rabat ved næste køb”. Derfor er det også oplagt at teste forskellige medier som rabatkoder, f.eks. RADIO, TV, PODCAST, WEB, AVIS efterfulgt af en rabatsats.

 • PODCAST10
 • RADIO10
 • TV10
 • WEB10
 • AVIS10 / NEWSPAPER

3) Sociale medier og andre populære websites

Ligesom herover, bruges de sociale medier ofte som en kilde til reklame, og hvilken bedre måde at få nye kunder, end at tilbyde rabat med en tilsvarende rabatkode. Rabatkoden TWITTER har virket for mig, rigtig mange gange 😎  Facebook ligeså, rabatkoden FACEBOOK har også givet bonus et par gange 🦄

Det er også værd at prøve andre populære websites, f.eks. har PAYPAL og GOOGLE også virket 😜

 • TWITTER / TWIT20 / TWEET / TWEET10 mv.
 • FACEBOOK / FACEBOOK10 mv.
 • PAYPAL
 • GOOGLE

2) “TEST”

Jeps, du læste rigtigt … TEST. Jeg har testet (pun intended) denne kode mange steder og ærligt talt, så er det ikke en kode med en særlig stor success-rate, men når den så virker, giver det på en eller anden måde en god fornemmelse 🦄 😜

Jeg har bl.a. haft succes med denne kode på CoolStuff.dk, hvor jeg fik 99 kr. rabat med koden TEST. Jeg handlede også sengetøj på et større dansk website sidste år, hvor koden gav mig produkterne med 50% rabat. Selv på Wupti.com har jeg haft succes med koden “TEST” og fik et Samsung TV til en rigtig god pris 😎 Alle de gange hvor koden “TEST” har givet pote, har jeg fået mine varer, uden problemer og uden at butikken har kontaktet mig. Men samtidig – så virkede koden ikke næste gang jeg testede 😜

Rabatkoden test er en overraskende lille fætter ⚡

1) “VELKOMMEN”

Nyhedsbrev = Rabat

Rigtig mange onlineforhandlere bruger rabatkoder, til at lokke nye kunder ind i “butikken”, f.eks. ved hjælp af et nyhedsbrev med sætning “Tilmeld vores nyhedsbrev og få 10% rabat på dit næste køb”. Oftest, når man så har tilmeldt sig nyhedsbrevet, er koden noget så simpel som blot VELKOMMEN/WELCOME, WELCOME10 eller WELCOME15 eller NYKUNDE10…

 • VELKOMMEN10 / WELCOME
 • NYKUNDE10 / NEWCUSTOMER
 • NYHEDSBREV10
 • MAIL10
 • BRAND10, f.eks. PIXIZOO10

Vi ser også dette i Danmark, bl.a. har Hungry.dk en rabatkode som hedder ‘VELKOMMEN1411‘ der giver nye kunder 15% rabat på deres bestilling. Den havde dog været lidt svær at gætte sig til, hvorfor næste punkt her, også er vigtig kilde til at finde rabatkoder, nemlig Google:


Brug Google til at finde rabatkoder

En sidste ting du altid skal prøve, er at GOOGLE dig frem til en rabatkode. Der findes desværre et hav af hjemmesider, der lover dig rabat, men blot er en reklamefælde. Og derfor er der et par Google-tricks jeg vil vise nu, som måske kan hjælpe dig lidt.

Søg på webshoppens egen hjemmeside:

I dette eksempel søger jeg via Google – kun på webshoppens egen hjemmeside – du kan bruge dette eksempel og udskifte “pixum.dk” med den aktuelle websites domæne:

Danske webshops:
site:pixum.dk (rabat*)

Alternativ søgning:
site:pixum.dk rabatkode OR velkomsttilbud OR velkomstrabat OR rabat* OR kupon*

Ovenstående søgning gav mig følgende resultat:

Ligeledes på Internationale webshops, kan du bruge noget alá dette:

Internationale webshops:
site:asos.com promo* OR discount* OR coupon* OR "new customer"

Ovenstående søgning ledte mig til denne side, som gav mig 20% site-wide:

Du kan også prøve at søge sociale medier igennem. Her er et godt tip at bruge Google indbyggede “Dato”-filter, ellers søger du hurtigt rundt i gammel content. Modsat shoppens eget website, som nævnt herover, så er alt indhold på Twitter, Facebook, Reddit mv. ofte gemt i al evighed, hvorfor Google vil prioritere populært content (og dermed typisk ældre content) fremfor nyt. Du kan derfor bruge Googles værktøjer under søgningen til at filtere f.eks. alt content indenfor den sidste uge eller måned:

For at søge på f.eks. Twitter, kan du bruge samme term som herover,

site:twitter.com +coupon* +asos
Yep! Koden virkede også i Danmark 😎

De sociale-mediers indbyggede søgefunktion

Du kan også prøve Twitters (Reddits / Facebooks) egen søgemaskine, da denne typisk indeholder nyere content end Google, husk at søge blandt “Seneste” tweets, fremfor “Top”.


Brug “ADS” til at finde rabatkoder

Dette tip er der ikke mange som kender til, men det er faktisk muligt at slå en virksomhed op på Facebook, for at se alle deres reklamer. Og ret ofte, er det muligt at finde en rabatkode her, lad mig vise dig hvordan.

Start med at åbne denne URL for at logge ind i Facebooks Ad Library. Herfra kan du søge på en virksomhed, f.eks. MasterCubeStore.dk

Nu kan du se alle reklamer for denne virksomhed / butik, og hvis du er heldig, kører de nogle kampagner, som enten indeholder et specielt link der giver rabat, eller nogle rabatkoder direkte i annoncen:

PY435, 3X2LS, ST23 – det vælter frem med rabatkoder 😉

Og til sidst…

Jeg håber denne artikel har givet dig blod på tanden, til selv at bruge et par minutter ekstra næste gang du shopper online, for måske at finde en fungerende rabatkode der giver en lille besparelse. 🤖 Til sidst kommer her et lille billede over de 100 mest populære rabatkoder på nettet.

TWITTERBLACKMEMORIAL
TWEET20FREESHIPEARLYBIRD
MONDAYHOLIDAYSBLACKFRIDAY
15OFFEASTERGREEN
TWEETTWEET10NEWYEAR
SUMMER20TWIT20BIRTHDAY
SUMMER10TREATHOLIDAY
SAVE5SANTAFALL20
FACEBOOKFRIDAYSPRING10
2020CYBERMONDAYDRESS
HOLIDAY20DADSUMMER
SPOOKYFRIENDHOLIDAY10
SAVE10FALLBACK2SCHOOL
SAVE50SPRINGHOLIDAY10
SCHOOLAUTUMNTHANKS
20OFFHAPPYLABOR
FRIENDSSAVE25THANKSGIVING
TWITCYBERCYBERSAVE
TENOFFSUMMER2020TWITTER10
TWITTER20WINTERHOLIDAY15
HALLOWEENDEALSSUMMER11
SPECIALLABORDAYCHRISTMAS
LAUNCHSPRING2020LOVE
25OFFSUMMERSALESPRING20
SAVE20SALETWITTER15
SPRING11FREESHIPPINGTHANKYOU
SNOWXMAS10TURKEY
VALENTINE5OFFSAVE30
50OFFWELCOMEBACKTOSCHOOL
GIFTJULY4SHIPFREE
FALL10CYBERMON10OFF
MOMFALL2020GOBBLE
SAVE15XMASCYBER20
CELEBRATE

close

Få 🤖 i din indbakke - helt gratis

Hvad vil du gerne modtage?

Kategoriseret i:

Tagget i:

,