Jeg har tidligere lavet en lille guide til at følge load på din Home Assistant server, men det kan blive vildere endnu – si’ davs til Glances 😎

Glances – kort fortalt

Glances er et overvågningsværktøj der virker på tværs af platforme, herunder Microsoft Windows, Apple macOS og Linux / GNU. Glances er et værktøj gør det let at se- og overskue en stor mængde overvågningsinformation gennem et simpelt webbaseret interface. Ydermere har Home Assistant en indbygget Glances integration, så du også kan bruge alle disse data i din Home Automation og bygge grafer, notifikationer og automationer baseret på dine serveres health.

Glances kan installeres på din Home Assistant, men kan også installeres på alle andre servere i hjemmet, f.eks. hvis du har en Plex-server, Print-server, Bakup-server, Fil-server mm. Du kan også installere Glances på dine workstations (Windows, Linux og Mac er understøttet).

Her er en hurtig opsummering af nogle af de vitale ting som Glances kan holde øje med: GPU, CPU, load, memory, network, wifi, porte, disk I/O, fil system, mapper, IRQ, sensors, processes list, monitored processes list, applications monitoring process, logs og docker.

Glances an Eye on your system Home Assistant guide
Glances holder øje med din Linux-server

Start med at installere Glances

Hop ind i Add-on store, og søg efter Glances og tryk Install.

Skærmbillede af Glances add-on fra Home Assistant

Efter installationen er det vigtigt at du fjerner Protection mode, har Glances får fuld adgang til dit system, ellers kan den ikke samle statistikker ind:

Fjern Protection mode fra Glances add-on

Første glance af Glances

Nu får du et nyt ikon i din sidebar, og når du trykker ind på Glances i sidemenuen, får du et overblik over hele dine Home Assistant installation:

Velkommen til Glances 🙂

Tryk på “Z” på dit tastatur for at se et breakdown af de enkelte processer:

Glances kører på Home Assistant
Kort forklaring af de forskellige elementer

Integrerer Glances i Home Assistant

Du kan hive alle de vitale data for Glances ind i din Home Assistant, så du kan lave grafer og notifikationer på alt fra CPU-load til disk- og RAM-forbrug.

Hop ind i Indstillinger -> Integrationer og tryk på det lille (+) i højre hjørne:

Tilføj ny integration

Søg efter “Glances”:

Søg efter- og vælg Glances add-on

Husk at rette porten til 61209

Opsætning din Glances-integration som følger

Du kan opsætte Glances på alle dine servere, og tilføje dem, ved at følge de ovenstående 3 billeder igen, så alle dine servere derhjemme kan komme på Glances 🙂

Glances på 2 servere i Home Assistant

Nu har du et hav af sensors i din Home Assistant til alle parametre for at monitorere din servers health.

close

Få 🤖 i din indbakke - helt gratis

Hvad vil du gerne modtage?

Kategoriseret i: